Het viertal op deze pagina heeft het om verschillende redenen moeilijk. Ze kunnen dus wel wat steun gebruiken. En die kun jij hun geven. Hoe? Door hun een kaartje te sturen. Je kunt daar je wensen op schrijven of je steun op een andere manier tot uiting brengen.

Wil je een kaartje sturen aan een van de finalisten? Doe dat naar: Puntuitredactie, t.a.v. Daniëlle, Arthur, Jenita of Jolien, Postbus 613, 7300 AP Apeldoorn.


Stuur je kaart naar de kandidaat die je het meest aanspreekt. Natuurlijk mag je hun ook alle vier een kaart sturen.
De Puntuitredactie verzamelt de kaarten en stuurt ze door naar het juiste adres. Je kunt een kaartje sturen tot en met vrijdag 27 februari. Uit de namen van de kandidaten trekt de redactie een winnaar.
Telt het aantal kaarten dat iemand krijgt dan helemaal niet mee? Jawel. De redactie stopt namelijk voor elke tien kaarten die binnenkomen een briefje in een pot met de naam erop van de persoon voor wie de kaart bestemd is. Hoe meer kaarten voor een kandidaat, hoe groter de kans dat deze het dagje uit krijgt.
Eind deze maand zal de winnaar van het dagje uit bekend worden gemaakt op deze pagina.


Danielle Wagenaar

Zo’n drie jaar geleden kreeg de moeder van Daniëlle Wagenaar (14) uit Kapelle borstkanker. De ziekte kon behandeld worden en haar moeder werd ‘schoon’ verklaard. Niet lang daarna kreeg Daniëlles vader steeds meer last van een van zijn benen. Ook bij hem werd kanker geconstateerd. Lopen ging steeds slechter, maar ook hij genas uiteindelijk van de kanker.
Een paar maanden geleden kregen Daniëlle en haar familie echter het bericht dat het gezwel in het been van haar vader weer terug is. Haar vader heeft erg veel pijn en kan niet meer lopen. Het gezin Wagenaar moet er rekening mee houden dat hij voor altijd rolstoelafhankelijk zal zijn.
Ondanks al deze tegenslagen blijft Daniëlle altijd voor iedereen klaarstaan.


 

Arthur Burggraaf

Al op zijn derde kreeg Arthur Burggraaf (14) uit Stolwijk een donornier omdat zijn eigen nieren niet meer goed werkten. Om zijn donornier enigszins te kunnen sparen, werd in 2009 zijn blaas vergroot. Hierdoor moet hij zijn blaas elke keer kunst­matig leegmaken en spoelen. Sinds vorig jaar is bekend dat Arthur kampt met chronische en acute nier­afstoting. Dit alles zorgt ervoor dat hij al vele operaties heeft ondergaan en maandelijks (soms zelfs wekelijks) naar het ziekenhuis moet. Al deze tegenslagen zijn Arthur niet in de koude kleren gaan zitten. Hij heeft te kampen met een depressie.


 

Jenita Deelen

Na een moeilijke weg had Jenita Deelen (19) uit Nieuw-Lekkerland eindelijk weer moed en energie om haar opleiding af te ronden. Ze moest nog één korte stage doen. Na die stage wachtte een opleiding tot kraamverzorgende, iets waar ze van jongs af aan van droomt. Op weg naar de stage werd ze in september 2013 echter door een auto aangereden.
In eerste instantie ging alle medische aandacht uit naar haar heup, met als gevolg dat Jenita aan haar voet dystrofie heeft gekregen. Ze is in 2013 en 2014 bij diverse dokters en therapeuten geweest en wacht nu op een oproep van een revalidatiecentrum. In de tussen­tijd knokte ze om niet weg te zakken in moedeloosheid. Ze doet vrijwilligerswerk bij een ernstig zieke man, past op haar kleine nichtje of bezoekt andere familieleden. Ook is ze sterk betrokken bij haar drie jongere broertjes met een beperking, van wie er één het syndroom van Down heeft. Niemand doet tevergeefs een beroep op haar.


 

Jolien Westeneng

Jolien Westeneng (16) uit Barne­veld heeft een ernstige spierziekte, FSHD. Daardoor neemt de kracht in haar spieren steeds meer af en heeft ze erg weinig energie. Alledaagse handelingen als aankleden en wassen zijn voor Jolien een erg moeilijke opgave. Ze maakt gebruik van een elektrische fiets. Op school heeft ze de lift, een laptop en een aangepaste stoel tot haar beschikking.

Jolien weet sinds twee jaar dat ze deze ziekte heeft. FSHD komt maar heel weinig voor bij jongeren van haar leeftijd. Daardoor heeft zij niemand die haar volledig kan begrijpen. Maar desondanks is ze altijd vrolijk en in voor een praatje, aldus de vriendinnen die haar hebben opgegeven.