De atheneum 4-leerlingen van de school zijn sinds maandag bezig met een project over hun talenten en kwaliteiten. Eerst luisterden de leerlingen naar een college van een zogenaamde talentenfluisteraar, Luk Dewulf. "In het college werd ons duidelijk dat talenten niet gaan om hoe goed je in iets bent, maar wat het persoonlijk met jou doet. Iets waarin tijd geen rol speelt en waarmee je jouw energie kan opladen wordt oo​​​k beschouwd als talent. Veel leerlingen wisten dat nog niet", vertellen Elvira en haar vriendinnen.

Talentenfluisteraar

De Krosse, docent Duits, vertelde over het project: "Ik vind dat dit talentenproject de taak heeft om je dingen te laten zien die je normaal niet ziet. Het zit helemaal niet in mijn comfortzone: zo'n 'talentenfluisteraar', maar daarom vind ik het zo interessant. Juist omdat het zo anders is."

Op dinsdag moesten de leerlingen samen allerlei challenges uitvoeren. Binnen zeven uur. Want dinsdagavond volgt de presentatie aan ouders, docenten, vrienden en mensen uit de buurt. Een paar voorbeelden van uitdagingen waren een pop-uprestaurant opzetten, een eigen kunstwerk in een museum weten te krijgen, een bekende Youtuber regelen of een wereldrecord verbreken. Een van de spelregels was dat je geen geld mocht gebruiken, dus creativiteit was hier erg belangrijk.

Basketbal

Creativiteit blijken de scholieren wel te bezitten. Al gauw komen de gekste en meest enthousiaste ideeën​​​​ naar boven: zo lang mogelijk een basketbal op je vinger laten draaien voor een wereldrecordpoging (zie foto en video). of schaken met ouderen in het nabij gelegen winkelcentrum Bisonspoor. De leerlingen die voor het eten zorgden, hadden snel succes. Een paar sympathieke winkels, waaronder de Albert Heijn, de Boni en Dirk van den Broek, gaven de leerlingen genoeg eten voor een het pop-uprestaurant (zie foto).

Rector Guido van Hoek liet weten het ontzettend leuk te vinden om de leerlingen zo druk te zien met het oppakken van de challenges. "Ik merk dat er nieuwsgierigheid is bij de leerlingen. Elke leerling ontdekt zijn of haar eigen talent en dat is mooi om te zien. Het belooft een mooie avond te worden." (zie ook video).

De challenge van Elvira en haar mede-leerlingen is met de publicatie van dit artikel ook geslaagd. De vraag is alleen: hebben ze hiermee ook hun talenten ontdekt?