Buitenlandnieuws in beeld
Drie straatnamen voor de president

”Van dit huis naar het Witte Huis, met de hulp van God”, staat er op een klein bordje voor een grijs houten huis op nummer 2446 aan de North Washington Avenue in Scranton, in het noordoosten van Pennsylvania. Ondertekend door ”Joe Biden, 3 november 2020”. Die dag won de beroemdste inwoner van Scranton de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Biden woonde deze week precies één jaar in het Witte Huis.

Riekelt Pasterkamp
Biden als presidentskandidaat met kleindochters bij zijn oude huis, november 2020. beeld AFP, Angela Weiss
Biden als presidentskandidaat met kleindochters bij zijn oude huis, november 2020. beeld AFP, Angela Weiss

Joseph Robinette Biden jr. werd op 20 november 1942 geboren in het St. Mary’s Hospital in Scranton. Na hem kwamen in het rooms-katholieke gezin nog een dochter en twee zoons ter wereld. Het gezin Biden leefde jaren in bij Joe’s grootouders aan moederszijde, het huis aan de North Washington Avenue. Begin jaren 50 raakte Scranton in economisch verval en kon vader Biden geen vast werk meer vinden. In 1953 verhuisde het gezin naar de staat Delaware. Pa Biden werd daar een succesvol autoverkoper. Voor Delaware werd Joe later senator.

Drie straten zijn er in Scranton vernoemd naar de 46e president van de Verenigde Staten: Biden Street, Joe Biden Way en –meest recent– de President Biden Expressway. Beetje veel van het goede, vinden critici. De borden bij afslag 185 vanaf de snelweg werden al verschillende keren beklad.

Bekijk de fotoserie:

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuws in beeld

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer