Politiek
Van der Staaij (SGP): Geef christelijke vluchteling extra kans

SGP-leider Van der Staaij heeft er donderdag tijdens het asieldebat in de Tweede Kamer voor gepleit christelijke vluchtelingen „een extra kans” te geven bij opvang in Europa.

SGP-leider Van der Staaij tijdens het debat in de Tweede Kamer over Europees asielbeleid. beeld ANP
SGP-leider Van der Staaij tijdens het debat in de Tweede Kamer over Europees asielbeleid. beeld ANP

Van der Staaij zei dat in reactie op een vraag van Pechtold (D66). „Je kunt niet zomaar onderscheid maken tussen godsdiensten. Ieder medemens is onze naaste. Maar bij uitgenodigde vluchtelingen kan ik me voorstellen dat wordt gezegd: laat die christenen in Europa extra kans maken ten opzichte van de opvang in de regio. Dat is oog hebben voor wie de hulp extra nodig heeft. En die sluiten beter aan op onze cultuur.”

De SGP-voorman stelde in zijn bijdrage aan het debat dat „de vreemdeling die in nood bij ons aanklopt, ruimhartig herbergzaamheid verdient. Wie naar Nederland vlucht om zijn leven te redden, moet kunnen rekenen op een veilige haven.”

Dat betekent echter niet dat de deur van het asielbeleid wagenwijd open moet, aldus Van der Staaij. De overheid moet kritisch en terughoudend blijven. „Wie hier niet hoeft te komen, moet op deze manier ontmoedigd worden.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer