Binnenland
Zegel en munt voor prinsesje

Het pasgeboren prinsesje krijgt een eigen postzegel en een eigen munt.

ANP

Vanaf volgende week liggen de zegels met een foto van de baby van prins Willem-Alexander en prinses Máxima in de winkels. Dat heeft postbedrijf TPG maandag laten weten. Op de postzegel staat de eerste officiële foto van de prinses, samen met haar naam en de geboortedatum. Willem-Alexander heeft de foto gemaakt.

De zegel past in een reeks postzegels over het Koninklijk Huis. Een aantal bijzondere familiefoto’s siert deze serie. De eerste uitgave, die vandaag verscheen, is gewijd aan koningin Beatrix. Later komen er postzegels met foto’s van Willem-Alexander, Máxima en de pasgeboren prinses op de markt.

TPG brengt verder een speciaal pakket op de markt met daarin de zegel van het prinsesje op een ”geboorte-envelop”. Daarin zit een penning, geslagen door de Koninklijke Nederlandse Munt.

Het pasgeboren prinsesje krijgt ook een eigen munt van 10 euro. Er komen ook speciale zilveren en gouden geldstukken op de markt, aldus een woordvoerster van het ministerie van Financiën.

Kunstenaars kunnen nu hun ontwerp voor de munten inleveren. Een adviescommissie bepaalt vervolgens welke afbeelding op de geldstukken komt te staan. Eind februari komen de eerste munten op de markt.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer