Binnenland
Driewerf hoera voor prinses in Senaat

De Eerste Kamer heeft maandag kort stilgestaan bij de geboorte van de dochter van kroonprins Willem-Alexander en prinses Máxima. Ook premier Balkenende was daarbij aanwezig.

ANP

In een toespraak wenste Eerste-Kamervoorzitter Timmerman-Buck het zondag geboren prinsesje een „fijne, onbekommerde jeugd” toe, waarin ze volop kan genieten van liefde en warmte. Ze sprak bovendien de hoop uit dat het kind alle eigenschappen kan ontwikkelen die een troonopvolger nodig heeft.

Na de toespraak toonden de aanwezige senatoren met de uitroep „Leve de nieuwe prinses, hoera, hoera, hoera” hun blijdschap.

Premier Balkenende wees in een korte toespraak op de hoge eisen die gesteld worden aan een troonopvolger. Om die reden hoopt hij dat het prinsesje een jeugd en leven kan leiden vol warmte. Hij benadrukte bovendien dat iedereen steeds verantwoordelijk is voor het „geestelijke klimaat” waarin kinderen geboren worden. Hij riep iedereen op zich daar steeds zeer van bewust te zijn.

De Eerste Kamer was maandagavond bijeen om met staatssecretaris Wijn (Financiën) te praten over het belastingplan voor volgend jaar.

De Tweede Kamer stond vanmiddag, bij het begin van het wekelijkse vragenuurtje, stil bij de geboorte van het prinsesje.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer