Binnenland
Naam prinsesje waarschijnlijk Catharina-Amalia

De Stichting Sigillis Regiis Praesidio van het Koninklijk Huis heeft zondag de internetdomeinnaam prinses catharina-amalia.nl laten registreren. Dat duidt er vrijwel zeker op dat de dochter van prins Willem-Alexander en prinses Máxima Catharina-Amalia gaat heten.

Binnenlandredactie

De Prins van Oranje doet dinsdagmorgen om 10.00 pas aangifte, waarbij hij de namen van de nieuwgeborene zal bekendmaken. Het Koninklijk Huis heeft de Stichting Sigillis Regiis Praesidio vorig jaar opgericht om wapens, emblemen en andere symbolen van het Huis van Oranje-Nassau te beschermen. De registratie van genoemd adres blijkt uit gegevens van de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. Ook is zondag www.catharina-amalia.nl geregistreerd.

De stichting is gevestigd op paleis Noordeinde en draagt de naam Sigillis Regiis Praesidio (’ter bescherming van het zegel van de vorst’). De oprichting is een initiatief van het hof. Leden van het Koninklijk Huis hebben de rechten op bijvoorbeeld monogrammen overgedragen aan de stichting. Als misbruik wordt gemaakt van wat bij de stichting is gedeponeerd, treedt de stichting als eigenaar op. De stichting is in de eerste plaats bedoeld om op te treden voor de leden van het Koninklijk Huis, maar kan dit ook doen voor leden van de koninklijke familie. De stichting is vorig jaar januari opgericht. Totnutoe is er geen inbreuk op het auteursrecht gemaakt. Bestuurslid en advocaat E.D. Wiersma van de stichting wilde desgevraagd niets kwijt over ”Catharina-Amalia”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer