Binnenland
Opgepakte dierenactivisten blijken internationale groep

De 49 in Putten opgepakte dierenactivisten blijken een internationale groep te vormen. Dat meldde de politie, die deze week nodig had om de identiteit van de activisten te achterhalen, vrijdag.

ANP

De rechter–commissaris heeft elf mensen in bewaring gesteld op verdenking van openlijke geweldpleging. De anderen zijn vrijgelaten, maar moeten wel voor hetzelfde vergrijp eind oktober voor de rechtbank in Zutphen verschijnen.

Afgelopen weekeinde bestormde de groep een nertsenfokkerij in Putten, waarna een vechtpartij ontstond met omwonenden. Veel activisten wisten aan de politie te ontkomen, maar 49 mensen konden worden opgepakt. Het gaat om 27 Finnen, zeven Zweden, vijf Duitsers, twee Italianen, twee Engelsen, een Belg en vijf Nederlanders. De politie zoekt van een paar mensen nog naar de volledige identiteit.

De totale groep aangehouden activisten bestond uit 28 vrouwen en 21 mannen. De jongste activist is een 15–jarig meisje uit Finland. De andere aangehouden personen zijn in de leeftijd tussen 17 en 45 jaar.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer