Politiek
Van der Bijl: Iedere christen krijgt te maken met oppositie

UTRECHT – Elke christen zal te maken hebben met oppositie, want de boodschap van Christus staat haaks op die van de wereld.

Redactie politiek
Anne van der Bijl (Open Doors) op de SGP-Jongerendag. Foto Cees van der Waal
Anne van der Bijl (Open Doors) op de SGP-Jongerendag. Foto Cees van der Waal

Dat heeft Anne van der Bijl, oprichter van Open Doors, zaterdagmorgen gezegd op de SGP-jongerendag in het Beatrixtheater in Utrecht.

Merk je als christen niets van oppositie, dan moet je bij jezelf te raden gaan of je wel een echte christen bent, zei hij verder. „Maar als je leven in overeenstemming is met je woorden, dan heb je niets te vrezen. Wie het laatst lacht, lacht het best. En dat ben jij.”

Christenen moeten vrienden maken met de mensen die hen vervolgen, aldus Van der Bijl. „Dat is niet makkelijk, maar Jezus vraagt dat van ons. Alleen aan een vriend kun je het Evangelie vertellen. Als je mensen als vijand blijft zien, kun je ze niet meer bereiken.”

Uit eigen ervaring vertelde Van der Bijl dat als terroristen bekend staande moslims meestal ook het goede zoeken voor hun gezin. Islamieten staan open voor de Evangelieboodschap, merkte hij, ook in landen als Pakistan waar formeel geen christelijke kerken zijn.

Voor vervolgde christenen en voor een zegenrijke bediening van het Evangelie onder niet-christenen, is allereerst gebed nodig, onderstreepte Van der Bijl.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer