Binnenland
RD-actie Colombia levert bijna 3 ton op

De actie die het Reformatorisch Dagblad onlangs voerde voor Colombia heeft 295.921,88 euro opgebracht. Het geld is bestemd voor uitbreiding van het christelijk onderwijs in de sloppenwijken van de stad Cartagena.

Van onze verslaggever
De RD-actie voor Colombia leverde bijna 3 ton op. Foto RD, Henk Visscher
De RD-actie voor Colombia leverde bijna 3 ton op. Foto RD, Henk Visscher
Dat maakte RD-hoofdredacteur W. B. Kranendonk woensdag in Apeldoorn bekend.

Het project betreft uitbreiding van het gebouw van een christelijke middelbare school en aanschaf van onderwijsmateriaal. De docenten worden bijgeschoold in het omgaan met de specifieke achtergrond van de leerlingen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn huiselijk geweld, mishandeling en misbruik. Verder wordt er vanuit de actie een bijdrage geleverd aan de uitbreiding van een school voor beroepsonderwijs.

Colombia heeft de afgelopen veertig jaar te maken gehad met geweld, ontheemding en armoede. Als gevolg van het geweld in het land slaan mensen op de vlucht. Zo worden zij tot binnenlandse vluchtelingen. Zij vluchten vaak naar de grote steden en leven daar niet zelden onder erbarmelijke omstandigheden.

Cartagena ontkomt niet aan deze problematiek. Aan de rand van de stad, waar het vroeger relatief rustig was, ontstaan grote sloppenwijken. De ontheemdenproblematiek in deze wijken wordt veelal gekenmerkt door geweld, armoede, gebrekkige sociale verbanden en een gebrekkige toegang tot sociale voorzieningen, zoals medische zorg en onderwijs.

Bestuursvoorzitter J. L. van den Heuvel van de Erdee Media Groep zei dat het goed doet te zien dat ook deze keer de RD-abonnees zich aangesproken hebben gevoeld door de actie. Hij sprak de wens uit dat de betrokkenheid van de achterban wortelt in Handelingen 2:45, waar van de eerste gemeente in Jeruzalem wordt gezegd dat men de goederen verkocht en onder elkaar verdeelde. Van den Heuvel is tevens voorzitter van de Stichting Draagt Elkanders Lasten. De jaarlijkse fondswervingactie van het RD verloopt via deze stichting.

Namens de stichting Woord en Daad bedankte voorzitter ds. M. A. van den Berg voor het ontvangen bedrag.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer