Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
MPO blijft nieuwe mensen voor onderwijs zoeken!

Basisscholen en het voortgezet onderwijs staan te springen om leerkrachten en docenten. Het project ”En dan ben je leraar” van de stichting Meer personeel in het onderwijs (MPO) wil (pre-)examenkandidaten, mbo’ers en zijinstromers laten ervaren hoe mooi en zinvol het werken met een klas is en (reformatorische) scholen zo aan nieuwe mensen helpen.

EMG Mediaproducties
Beeld: Stichting Meer Personeel in het onderwijs
Beeld: Stichting Meer Personeel in het onderwijs

Projectleider is de 45-jarige Johan van Arnhem uit Staphorst, leerkracht van groep 8 op de Koning Willem-Alexanderschool in Staphorst en studieloopbaanbegeleider bij Driestar Hogeschool in Gouda. „Het lerarentekort in primair en voortgezet onderwijs is landelijk gezien nog steeds enorm groot”, stelt hij, „al verschilt de situatie wel per regio. Zo zijn er in mijn woongebied en in Oost-Nederland meestal genoeg mensen te vinden, terwijl de nood in het westen vaak hoog is.”

Om mensen enthousiast voor het onderwijs te maken heeft Johan het afgelopen cursusjaar verschillende acties ondernomen. Zo bezocht hij met (pre-)examenkandidaten van Pieter Zandt en Jacobus Fruytier enkele basisscholen in de buurt. „De leerlingen maakten een Bijbelvertelling mee. Verder deelde eenDriestarstudent zijn ervaringen met de pabo in Gouda. En de basisschooldirecteuren vertelden hoe het is om in het primair onderwijs te werken. ’s Middags mochten de PZ- en JFSG-leerlingen zelf lesgeven.”

Dit concept werkt heel goed, stelt Johan. „Daarom willen we deze opzet uitrollen naar alle reformatorische vo-scholen in Nederland. Ik ben druk bezig met het benaderen van decanen.” Om nog meer jongeren te bereiken wil Johan ook op zaterdag 23 november op de Jongerendag 16+ van de HHJO op de Christelijke Hogeschool Ede aanwezig zijn.

Aangezien ”En dan ben je Leraar” zich niet alleen richt op havo- en vwo-examenkandidaten, maar ook op mbo-studenten en mogelijke zijinstromers, is de projectleider daarnaast van plan om op de Familiedagen van Easyfairs in Gorinchem te staan, dit jaar van 29 t/m 31 oktober in de Evenementenhal. „En natuurlijk gaan we door met de actie ”Uurtje voor de klas”. Iedereen die aan den lijve wil ervaren hoe het is om voor een groep te staan, kan zich op aanmelden.”

Johan vindt het niet erg om veel energie in deze acties te stoppen. „We moeten er alles aan doen om het werken op reformatorische en christelijke scholen te promoten, want dat is hard nodig om ze overeind te houden”, verklaart hij.

Interesse gekregen in een baan in het onderwijs? Kijk dan op voor een vacatureoverzicht per provincie en /of om je aan te melden voor ”Een uurtje voor de klas.”

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Advertorial

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer