Buitenland
Praten over gezondheid president voortaan illegaal in Kameroen

In de Kameroense media mag het bij wet niet meer gaan over de gezondheid van de 91-jarige president Paul Biya, staat in een brief die het ministerie van Binnenlandse Zaken aan gouverneurs in het hele land heeft gestuurd.

ANP

Er is de laatste tijd veel speculatie over de gezondheid van Biya, nadat hij sinds begin september niet meer in het openbaar is verschenen. Volgens de autoriteiten gaat het prima met de gezondheid van de president en was hij eerder deze week nog op een privébezoek in Genève.

Maar de discussies over de gezondheid van Biya brengen volgens minister van Binnenlandse Zaken Paul Atanga Nji de nationale veiligheid in gevaar. „Elk debat in de media over de toestand van de president is daarom streng verboden. Overtreders zullen de volle kracht van de wet ondervinden”, zei hij. Tegenstanders omschrijven de nieuwe wet als censuur.

De angst bestaat dat er chaos ontstaat in Kameroen wanneer Biya zou sterven of niet meer als president kan functioneren. Biya is al sinds 1982 president van het Centraal-Afrikaanse land. Eerder dit jaar gaf hij aan zich bij de verkiezingen van 2025 opnieuw kandidaat te stellen. Hij is slechts de tweede president van het land sinds de onafhankelijkheid van Kameroen in 1960.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer