Buitenland
Duitse politie onderzoekt brandstichtingen Essen met 31 gewonden

De politie in de West-Duitse stad Essen doet onderzoek naar drie branden die vermoedelijk zijn aangestoken. 31 mensen raakten gewond, onder wie twee kinderen die in levensgevaar verkeren, meldt Die Rheinische Post (RP). Een 41-jarige Syriër, die ook bij andere incidenten betrokken zou zijn, is opgepakt.

ANP

De brandweer rukte zaterdagavond massaal uit naar de branden, die vrijwel tegelijkertijd uitbraken. Op alle drie de plekken was sprake van „enorme rookontwikkeling”, aldus RP. Een van de branden woedde in het trappenhuis van een woongebouw, waardoor de bewoners niet konden vluchten. Zij moesten met ladders via de buitenkant van het gebouw worden gered.

Het is nog niet duidelijk wat het motief van de verdachte zou zijn. De man zou volgens Duitse media ook met een busje zijn ingereden op een kruidenier in de buurt en mensen hebben bedreigd met een groot mes. Bij die twee incidenten vielen geen gewonden.

De politie kon niet bevestigen dat het bij die incidenten om dezelfde man gaat die ook de branden zou hebben gesticht, maar onderzoekt de beelden die rondgaan op sociale media.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer