MuziekCD
Nieuwe verschenen: Bruckners Vierde symfonie door Anima Eterna Brugge

De musici van het orkest Anima Eterna Brugge en dirigent Pablo Heras-Casado eren Anton Bruckner door al zijn symfonieën op te gaan nemen. Ze trappen af met de Vierde symfonie.

Redactie muziek
beeld RD.
beeld RD.

De Vierde symfonie, ofwel de ”Romantische” zoals de componist hem zelf ook wel noemde, werd begin dit jaar opgenomen in het Concertgebouw van Brugge. De opname markeert de start van de samenwerking van het Belgische orkest met de Spaanse dirigent Pablo Heras-Casado. Voor het Brucknerproject doken de musici van Anima Eterna Brugge diep in de archieven, snorden ze historische instrumenten op en zochten ze samen naar manieren waarop ze die instrumenten aan de praat konden krijgen.

De Oostenrijkse componist Bruckner (1824-1896) balde in zijn Vierde symfonie Duitse romantische verbeelding samen met middeleeuwse inspiratie. Daar komt een partituur uit voort met bijzondere kleuren, waar de blazers een poëzie ontplooien die zonder weerga is in het oeuvre van Bruckner.

Anima Eterna Brugge, Anton Bruckner 4, Pablo Heras-Casado; Harmonia Mundi (HMM902721); € 17,99; bestellen: harmoniamundi.com

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Nieuw verschenen

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer