Buitenland
Paus aangekomen in Singapore, laatste stop van reis Zuidoost-Azië

Paus Franciscus is woensdag in Singapore aangekomen voor het laatste deel van zijn reis door Zuidoost-Azië. Hij blijft twee nachten in de stadstaat, waar hij onder meer een mis houdt voor naar verwachting 55.000 gelovigen, en keert daarna terug naar Vaticaanstad.

ANP

Franciscus is de tweede paus die Singapore bezoekt. Het land met 5,9 miljoen inwoners telt ongeveer 210.000 katholieken. De paus werd bij aankomst op Changi Airport verwelkomd door cultuurminister Edwin Tong en kreeg bloemen van schoolkinderen. Woensdag staat alleen een privéontmoeting met jezuïeten op de agenda.

Het hoofd van de katholieke kerk heeft donderdag besprekingen met onder anderen president Tharman Shanmugaratnam, premier Lawrence Wong en voormalig premier Lee Hsien Loong. De mis wordt die dag gehouden in het Nationaal Stadion.

De reis van twaalf dagen bracht de paus eerder naar Indonesië, Papoea-Nieuw-Guinea en Oost-Timor. In dat laatste land kwamen naar schatting 600.000 mensen af op de mis, bijna de helft van de bevolking. De 87-jarige Franciscus gaat eind deze maand ook nog naar België en Luxemburg.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer