Buitenland
Honderdduizenden mensen naar mis van paus op Oost-Timor

Honderdduizenden mensen zijn in Oost-Timor afgekomen op een mis van paus Franciscus. De lokale autoriteiten gaan volgens het Vaticaan uit van 600.000 aanwezigen, een enorm aantal voor het circa 1,3 miljoen inwoners tellende land.

ANP

Sommige gelovigen verzamelden zich ’s nachts al voor de mis en stonden vervolgens uren in de hitte te wachten in Tasitolu, een gebied bij hoofdstad Dili. De temperatuur liep op tot 32 graden en veel gelovigen namen paraplu’s mee om zich te beschermen tegen de zon. Brandweerlieden bespoten de aanwezigen met water om verkoeling te brengen.

„Ik ben zo blij. We hadden nooit gedacht dat we de paus zouden zien”, glunderde een geestelijke uit Zumalai, een dorp zo’n 140 kilometer verderop. Een docent vertelde twaalf uur voor de mis van huis te zijn gegaan om nog een goede plek te kunnen bemachtigen. In de menigte bevonden zich ook veel jonge toeschouwers. Sommige ouders hadden hun baby’s meegenomen.

De paus arriveerde maandag in Oost-Timor, nadat hij eerder al Indonesië en Papoea-Nieuw-Guinea had bezocht. Tienduizenden mensen verzamelden zich toen in Dili om hem te verwelkomen. Het is het eerste pauselijke bezoek aan Oost-Timor sinds het land ruim twintig jaar geleden onafhankelijk werd.

Naast de mis worden ook de andere activiteiten van de paus op de voet gevolgd in het land, waar vrijwel de volledige bevolking katholiek is. Franciscus heeft een ontmoeting gehad met bisschoppen en gehandicapte kinderen bezocht op een katholieke school. Hij reist later door naar Singapore.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer