Buitenland
Paus begint aan lange reis door Zuidoost-Azië

Paus Franciscus begint aan zijn ambitieuze reis door Zuidoost-Azië. Het belooft een beproeving te worden voor de fragiele gezondheid van de 87-jarige paus. Het is de langste en verste tocht in zijn tijd als paus en bovendien pas de eerste keer in 2024 dat hij Italië en Vaticaanstad verlaat.

ANP

Franciscus komt dinsdag aan in de Indonesische hoofdstad Jakarta en reist in twaalf dagen ook naar Papoea-Nieuw-Guinea, Oost-Timor en Singapore. Hij legt een afstand van 32.000 kilometer af door meerdere tijdzones. De paus houdt tijdens de kleine twee weken zestien toespraken en leidt een aantal massamissen.

De reis stond aanvankelijk gepland in 2020, maar kon toen niet doorgaan door de coronapandemie. Sindsdien is de gezondheid van de paus achteruitgegaan. De Argentijn zit geregeld in een rolstoel, werd vorig jaar geopereerd aan zijn buik en is opgenomen geweest voor ademhalingsproblemen.

Het hoofd van de katholieke kerk trok in september vorig jaar voor het laatst naar het buitenland, toen hij Marseille bezocht. Twee maanden later moest hij een toespraak op de klimaattop in Dubai afzeggen om zijn gezondheid. Maar de laatste weken is Franciscus in goeden doen, meldt het Vaticaan. Er zijn geen speciale afspraken gemaakt en hij neemt naar Zuidoost-Azië zoals gewoonlijk een dokter en twee verpleegkundigen mee.

Later deze maand reist de paus ook nog naar België en Luxemburg.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer