Kerk & religieGereformeerd protestantisme

Studenten met masterscriptie over gereformeerd protestantisme kunnen meedingen naar prijs

Het Fonds Gereformeerd Protestantisme wil dit jaar opnieuw een prijs uitreiken voor de beste theologische masterscriptie op het terrein van (de geschiedenis van) het gereformeerd protestantisme.

Janita van Hoeven
29 August 2024 15:10Gewijzigd op 29 August 2024 18:34
Studenten tijdens een eerdere studieweek voor theologiestudenten van de Gereformeerde Bond. beeld RD, Anton Dommerholt
Studenten tijdens een eerdere studieweek voor theologiestudenten van de Gereformeerde Bond. beeld RD, Anton Dommerholt

Dat maakte de Gereformeerde Bond donderdag bekend.

De Prof. dr. S. van der Linde-scriptieprijs, met een waarde van 250 euro, wordt één keer in de drie jaar uitgereikt door het hoofdbestuur van de Gereformeerde Bond en wordt bekostigd uit het Fonds Gereformeerd Protestantisme.

Dat fonds werd in 1978 ingesteld met het doel de bestudering van de geschiedenis van het gereformeerd protestantisme te bevorderen. Prof. dr. S. van der Linde (1905-1995), in leven Utrechts hoogleraar geschiedenis van het gereformeerd protestantisme, stelde hier ooit geld voor beschikbaar. In 2016 droeg de Gereformeerde Theologen Studentenvereniging Voetius het Fonds Gereformeerd Protestantisme over aan de Gereformeerde Bond vanwege de geringe capaciteit van de studentenvereniging.

De Gereformeerde Bond hoopt op de ontmoetingsdag voor theologiestudenten op 17 december de prijs uit te reiken. Hiertoe mogen alle masterscripties worden ingezonden die in de jaren 2021 tot en met 1 september 2024 zijn geschreven in het kader van een academische opleiding in Nederland of aan de Evangelische Theologische Faculteit (ETF) in het Belgische Leuven.

De scripties moeten uiterlijk 15 oktober 2024 gemaild worden naar info@gereformeerdebond.nl en moeten in het Nederlands of Engels geschreven zijn.

De Prof. dr. S. van der Linde-prijs werd in juni 2021 voor het laatst uitgereikt aan Frans Hazeleger uit Woudenberg. Zijn scriptie met de Latijnse titel ”Custos utriusque tabulae” was geschreven voor de research master theology & religious studies aan de Vrije Universiteit Amsterdam. De titel betekent vertaald ”Hoeder van beide tafelen” en ging over de rol van de overheid bij de handhaving van de Tien Geboden.

In 2017 ging de prijs naar Matthias Mangold, student aan de ETF in Leuven. Hij deed onderzoek naar de zeventiende-eeuwse theoloog Salomon van Til.

Leden van de beoordelingscommissie van dit fonds zijn prof. dr. H. van den Belt, prof. dr. A. Goudriaan en prof. dr. W.H.Th. Moehn.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer