Binnenland
Kind bij Leusden gebeten door wolf, meldt buitenschoolse opvang

Het kind dat dinsdag op een landgoed bij Leusden een wolf tegenkwam, is door het dier gebeten, meldt de buitenschoolse opvang (bso) Vrijland Amersfoort. „De medewerker die tijdens de gebeurtenis direct naast het meisje stond, heeft verklaard dat ze de wolf in de zij van het kind heeft zien bijten”, schrijft de organisatie.

ANP

„Het was een zeer korte beet in de zij van het meisje, de wolf heeft niet doorgebeten en liet het meisje direct los, waarna zij viel”, verklaart de bso verder. Het kind heeft lichte verwondingen. Met het meisje gaat het volgens de bso goed.

Het meisje was dinsdag met de bso op landgoed Den Treek, bij de Utrechtse Heuvelrug. Wat er precies tussen het kind en de wolf is gebeurd, wordt nog onderzocht door de politie. Of ze was gebeten, was dus ook nog niet duidelijk. Maar volgens de bso hebben ook de ouders van het meisje bevestigd dat het om een beet gaat. Dat het inderdaad om een confrontatie met een wolf ging, bevestigde de provincie Utrecht eerder op woensdag al wel.

Met alle betrokkenen gaat het inmiddels goed, meldt de bso woensdag. „Iedereen is geschrokken, maar maakt het naar omstandigheden goed.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer