Binnenland
Acht agenten gewond geraakt door rellen bij zalencentrum in Den Haag

Acht agenten zijn zaterdag gewond geraakt door de rellen bij een zalencentrum in Den Haag, schrijft burgemeester Jan van Zanen in een brief aan de gemeenteraad. Eerder meldde de politie dat zes agenten verwondingen opliepen. De burgemeester zegt dat in het zalencentrum aan de Fruitweg een groep van zo’n zevenhonderd aanhangers van de Eritrese regering een besloten feest had.

Tegenstanders van de Eritrese regering kwamen op de locatie af om de confrontatie aan te gaan. Dat leidde tot rellen waarbij de politie werd bekogeld met voorwerpen. De burgemeester zegt dat het zalencentrum de beveiliging had opgeschroefd, omdat het al langer bekend is dat „bijeenkomsten van de Eritrese gemeenschap tot onderlinge spanningen kunnen leiden”. Zo zijn er volgens Van Zanen, naast de politie-inzet, dertien professionele beveiligers en twintig beveiligers uit de gemeenschap ingezet om ervoor te zorgen dat het feest veilig kon doorgaan.

Ondanks het geweld is het volgens de burgemeester gelukt om de voor- en tegenstanders van de Eritrese regering uit elkaar te houden. „De politie heeft vervolgens in samenwerking met de organisatie vervoer georganiseerd om de bezoekers van de bijeenkomst veilig de stad uit te laten gaan.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer