Binnenland
Kok nog moe na dagje rust

Premier Kok oogde vrijdag nog steeds vermoeid, ondanks het feit dat hij donderdag „even was afgehaakt om een beetje uit te rusten.”

Redactie politiek

Hij had „net genoeg bijgetankt om de ministerraad uit te kunnen zitten”, aldus de premier na de eerste bijeenkomst van het demissionaire kabinet.

Kok heeft nog niet vernomen of er tijdens zijn afwezigheid Europese regeringsleiders contact met hem hebben geprobeerd te zoeken. „Een paar mensen aan de andere kant van de oceaan” hebben dat na de val van het kabinet wel geprobeerd. Dat gebeurde volgens Kok op een in verband met het tijdsverschil „onhandig tijdstip.”

De premier merkte vrijdag tijdens de ministerraad dat de gebeurtenissen de bewindslieden „niet in de koude kleren zijn gaan zitten.” De demissionaire status had grote invloed op de vergadering, vooral ook omdat uitgezocht moest worden of en hoe onderwerpen de komende tijd nog behandeld zullen worden. „Daar zijn geen leerboeken over. Het is een beetje zoeken en tasten”, aldus Kok.

Verder sprak het kabinet over het opstellen van een summiere reactie op het NIOD-rapport over Srebrenica. Een brief hierover zal maandag naar de Tweede Kamer gaan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Val van paars II

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer