Kerk & religie
Humanistisch Verbond: 186 landen discrimineren niet-religieuzen

In 186 landen worden humanisten en andere niet-religieuzen gediscrimineerd, stelt de organisatie Humanists International in haar jaarlijkse rapport ”Freedom of Thought”, dat in december uitkwam.

Redactie kerk
Mardjan Seighali, voorzitter van het Humanistisch Verbond. beeld ANP, Remko de Waal
Mardjan Seighali, voorzitter van het Humanistisch Verbond. beeld ANP, Remko de Waal

Voor inwoners van vijftien landen is het illegaal zichzelf als niet-religieus te identificeren, aldus het rapport. In elf landen hebben niet-religieuzen te maken met intimidatie of geweld van overheidswege. Ook hekelt Humanists International het feit dat wetgeving in 34 landen afgeleid is van religieuze wetten, dat godslastering in 87 landen strafbaar is en dat in 85 landen een bepaalde godsdienst financieel wordt bevoordeeld.

Het Humanistisch Verbond presenteerde het rapport van Humanists International woensdag in Nieuwspoort in Den Haag. Voor het eerst doet de organisatie dit tegelijk met Open Doors, die dan haar jaarlijkse Ranglijst Christenvervolging presenteert. Bij deze bijeenkomst spreken ook Tweede Kamerleden, zoals Chris Stoffer (SGP), Jan Paternotte (D66), Don Ceder (ChristenUnie) en Derk Boswijk (CDA).

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer