Kerk & religieplaatselijk kerknieuws
Cgkv IJmuiden per 31 december opgeheven

De christelijke gereformeerde kerk vrijgemaakt (cgkv) in IJmuiden houdt op zondag 26 november haar laatste kerkdienst in de Petrakerk. Per 31 december wordt de gemeente opgeheven.

De Petrakerk van de christelijke gereformeerde kerk vrijgemaakt (cgkv) in IJmuiden. beeld Google
De Petrakerk van de christelijke gereformeerde kerk vrijgemaakt (cgkv) in IJmuiden. beeld Google

Vergrijzing en vertrek van leden, onder wie veel jongeren en gezinnen, maakten het de afgelopen jaren steeds moeilijker om de ambten en andere taken in te vullen, laat scriba Jochen van Leeuwen weten. „Het proces heeft er uiteindelijk toe geleid dat in februari van dit jaar de overgrote meerderheid van de gemeente ingestemd heeft met opheffing per 31 december 2023. Een moeilijke beslissing, die pijn en verdriet met zich meebrengen. Tegelijk mogen we geloven dat God ons als gemeenteleden niet loslaat. En dat er, nu de deur van de Petrakerk voorgoed sluit, elders wellicht deuren open gaan.”

In de laatste dienst op zondag 26 november –aanvang 13.30 uur– zal ds. M.P. (Marco) Hofland van de Goede Herderkerk in Haarlem voorgaan. „We willen in die dienst niet alleen stilstaan bij het sluiten van de Petrakerk, maar vooral ook God danken voor al het mooie dat Hij ons als gemeente in de afgelopen twintig jaar, sinds de samenvoeging van de gereformeerde kerk vrijgemaakt en de christelijke gereformeerde kerk in IJmuiden, heeft gegeven”, aldus scriba Van Leeuwen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer