PolitiekSerie Kracht van het Kamerlid
„Chris Stoffer is geen baas, maar een collega”

SGP-Kamerlid Chris Stoffer ziet beleidsmedewerker Sander Bossenbroek als een belangrijke kracht achter zijn werk in de Tweede Kamer: „Ik houd me onder meer bezig met financiën, pensioenen en alles wat met getallen te maken heeft. Sander ondersteunt mij op een fantastische manier.”

beeld Henk Visscher
beeld Henk Visscher

Sander: „Mijn belangrijkste taak is het voorbereiden van debatten. Ook als Chris achtergrondgesprekken voert of op werkbezoek gaat, ben ik er graag bij. Dat gaat altijd op een plezierige manier. Chris gedraagt zich niet als een baas, maar als een collega. Hij is oprecht geïnteresseerd in je. Dat is een belangrijke kracht van hem. Na afloop van een groot debat laat hij altijd merken dat hij dankbaar is voor de voorbereiding.

Na of tijdens schorsingen van debatten prikken we soms een vorkje in het Kamer­restaurant. In coronatijd moesten we uitwijken voor een frietje op straat. Als je samen eet, krijg je als vanzelf persoonlijke gesprekken. Daardoor bouw je al snel een goede band op.

We verschillen ook wel. Ik ben erg van de nuance en Chris is soms wat directer. Hij pleegt wel eens een interruptie waarbij ik graag wat meer nuance had gezien. Dan app ik hem direct even. Of als hij te snel dreigt mee te gaan met een motie van een mede-Kamerlid, is het mijn rol om kritisch te blijven. We komen er samen altijd uit.”



RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer