Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
Gespecialiseerd in kerkorgeltechniek

“Stolk Orgels heeft zich de achterliggende jaren gespecialiseerd op het gebied van digitale kerkorgels en de mogelijkheden binnen de huidige stand van de techniek.” vertelt Nico Stam, directeur en tevens specialist op het gebied van kerkorgels bij Stolk Orgels.

Stolk Orgels
Johannus Ecclesia
Johannus Ecclesia

“Een mooie noemenswaardigheid is, dat we ons nu ook formeel mogen presenteren als ‘Erkend Johannus Kerkorgelspecialist’. Met de techniek die in de huidige generatie Monarke en Johannus Ecclesia installaties gebruikt wordt kunnen we alle wensen op het gebied van sound realiseren.

“In de achterliggende periode hebben we diverse kerkorgelinstallaties verzorgd, die naar volle tevredenheid van onze opdrachtgevers zijn uitgevoerd. Onze passie is om instrumenten te plaatsen die organisten inspireren. Als dat gebeurt is dat merkbaar tijdens de samenzang. Dan is onze missie geslaagd. Meer kunnen we niet doen en minder doen we niet.”

Waarom geen pijporgel?

De belangrijkste voordelen ten opzichte van een pijporgel zijn de relatief lage aanschafprijs en geen reguliere onderhoudskosten/werkzaamheden. Een bijkomend voordeel is dat de ruimte die nodig is om een digitale kerkorgelinstallatie op te stellen veel minder is dan bij een pijporgel.

Misschien vraagt u zich dat wel af: “Zijn we met een digitaal orgel beter af dan met een pijporgel?” Nee, zo kun je dat niet stellen, maar met name voor kleinere tot middelgrote kerken, biedt een digitaal orgel wel de nodige voordelen. Ook in akoestisch lastige ruimtes zijn er met een digitale installatie mooiere oplossingen voor handen, dan met een fysiek pijporgel, waarbij je gebonden bent aan één plaats in de kerk of zaal.

De nadelen van een digitaal kerkorgel die nogal eens aangehaald worden, zoals “Het klinkt elektronisch” of “een pijporgel heeft veel meer draagkracht” zijn wat ons betreft verleden tijd.

Volledig assortiment huiskamer orgels

Stolk Orgels is al meer dan 35 jaar hét adres voor de mooiste huiskamerorgels. Van beginnersorgels tot de meest geavanceerde digitale orgels van de merken Johannus, Content, Eminent, Monarke en Viscount. Ook Sweelinq en/of Hauptwerkorgels van bescheiden instapmodellen tot een mooi kabinet orgel ontbreken niet in ons assortiment. Daarnaast vind u in onze showrooms ook altijd een selectie occasion orgels in verschillende prijsklassen. Voor elk wat wils.

NIEUW: STUDIO ETUDE – made by Johannus -

Regelmatig krijgen we de vraag naar compact instrumenten, uitgevoerd met een 27 tonig pedaal. Het aanbod in de markt was daarin erg beperkt. Daarom hebben we onlangs de nieuwe Johannus Studio Etude gelanceerd, een compact instrument met een breedte van slechts 114 cm en een sublieme geluidskwaliteit voor zijn klasse. De Studio Etude is samengesteld met een samples van bekende kerkorgels als het Hinsz orgel van de Bovenkerk in Kampen en andere mooie historische orgels.

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Advertorial

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer