Binnenland
Eindhoven, Tilburg, Den Bosch: geen acute opvang uit Ter Apel

De Brabantse gemeenten Eindhoven, Tilburg en Den Bosch zullen geen asielzoekers acuut overnemen uit Ter Apel. Het aanmeldcentrum daar is overvol. Afgelopen nacht dreigden mensen buiten te moeten slapen, en ook komende nacht zou dat kunnen gebeuren.

ANP

Eindhoven en Tilburg, de vijfde en de zevende gemeente van het land, zeggen geen verzoek van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) te hebben gekregen om mensen over te nemen uit Ter Apel. Den Bosch heeft geen contact gelegd met de opvangorganisatie. „We zijn van mening dat we onze verantwoordelijkheid nemen in het opvangen van vluchtelingen. En ook in het landelijke probleem van een tekort aan opvangplaatsen”, stelt een woordvoerder van de provinciehoofdstad.

In een rondgang van het ANP zeggen ongeveer zestig gemeenten dat ze niet beschikbaar zijn om asielzoekers uit Ter Apel over te nemen. De meeste gemeenten stellen dat ze daar geen plek voor hebben en dat hun opvanglocaties al vol zitten. Tot nu toe is het Overijsselse Wierden de enige gemeente die acuut asielzoekers vanuit Ter Apel een plek biedt. Het gaat daar om twee mensen.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer