Friet bevat kankerverwekkende stof
MÜNCHEN (ANP/DPA) - Duitse wetenschappers hebben aangetoond dat friet en chips het kankerverwekkende bestanddeel glycidamide bevatten. Dat deelden de geleerden van de Technische Universiteit München maandag mee naar aanleiding van eigen onderzoek.
Glycidamide ontstaat bij het verhitten van aardappelproducten. De stof is veel gevaarlijker voor de gezondheid dan acrylamide, een schadelijke stof die zes jaar geleden in patat werd vastgesteld.
Bij zoogdieren kan zelfs een geringe dosis glycidamide al leiden tot celmutaties in het lichaam, aldus de wetenschappers. De onderzoekers vertelden niet of de liefhebbers massaal moeten stoppen met het consumeren van friet en chips.
Reacties (41)
GenM verslaggever | dinsdag 19 augustus 2008 - 11:54 | ![]() |
aantal posts:1033 |
hoihoi
journalist schreef op maandag 18 augustus 2008 - 15:30 'k eet t maar 1x per maand dus...
|
Tinusz bezorger | dinsdag 19 augustus 2008 - 18:38 | ![]() |
aantal posts:14 | Kvind ut wel een beetje onzin.. ik eet het tog niej egt vaakk! |
scania-best bezorger | dinsdag 19 augustus 2008 - 21:23 | ![]() |
aantal posts:5 | duitsers miks van aan trekken |