Pop

Binnenland

Het Evangelie aan de man brengen met een vrouw. Een blote vrouw maar liefst. Een brug te ver, vond Ruurd Walinga, hoofdredacteur van het Zondags Nieuwsblad. De krant, volgens de maker een „evangelisch boulevardblad”, besloot daarom maar genoegen te nemen met het afbeelden van een blote pop. Zo moest het net prikkelend genoeg zijn om buitenkerkelijken aan het lezen te krijgen en toch ook weer niet te schokkend voor christenen.

Wat dat laatste betreft ging er toch iets niet helemaal zoals Walinga het zich voor ogen had gesteld. Leden van een Rotterdamse kerk die het evangelisatieblad verspreidden, hielden er vorige week acuut mee op toen ze de afbeelding zagen. „Foutje”, aldus Walinga. „Ik heb het laten zien aan mensen in mijn omgeving en die konden zich ook wel voorstellen dat mensen er aanstoot aan zouden nemen.”

Inmiddels ligt een aangepaste versie van de 300.000 exemplaren tellende oplage op de persen. „Met als afbeelding alleen nog een borstbeeld van de pop”, aldus Walinga. „En nee, daarop is niets bijzonders meer te zien.” De afbeelding hoorde bij een artikel over de schoonheid van de door God geschapen natuur. „De mens is daarvan het mooiste product”, aldus Walinga. „Vandaar de foto.”

Gaat de strekking van het artikel niet verloren als je er zo’n afbeelding bij plaatst?

We vragen u enkel voor persoonlijk gebruik onze content te kopiëren. Het delen van deze content met anderen is niet toegestaan © Reformatorisch Dagblad 2023.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl.