Binnenland
Bedrijfsterrein Chemie-Pack wordt gesaneerd

MOERDIJK (ANP) – Saneringsbedrijf Mourik is donderdag in opdracht van Chemie-Pack begonnen met het opruimen van het bedrijfsterrein en het openbaar gebied. Dat heeft Regionaal Beleidsteam Midden- en West-Brabant donderdag bekendgemaakt.

Op het terrein bevinden zich nog restanten van gebouwen, vaten, containers en oliesmurrie. Deze worden op basis van een plan van aanpak zo snel mogelijk verwijderd. „Eerst wordt een deel van het terrein van Martens & Van Oord dat is verontreinigd, aangepakt. Vervolgens komt het openbaar gebied aan de beurt: de weg en bermen langs de bedrijfsterreinen van Chemie-Pack en Wärtsilä”, aldus het Regionaal Beleidsteam.

De beide terreinen van deze bedrijven volgen daarna. „Voor deze volgorde is gekozen, omdat de eerste twee gebieden voor een groot deel onverhard zijn en de laatste twee verhard. Daarmee wordt voorkomen dat de vervuiling verder in de grond zakt.” Als deze zaken eenmaal zijn opgeruimd, kunnen metingen worden verricht om te kijken hoe de bodem het beste kan worden gesaneerd.

Rijkswaterstaat is donderdag begonnen met het uitbaggeren van de noordelijke insteekhaven bij het bedrijf Martens & Van Oord en de insteekhaven Roode Vaart. De bagger zit vol met zware metalen en wordt afgevoerd naar het baggerspeciedepot Hollandsch Diep. Als uit de analyse van monsters blijkt dat de waterbodem schoon is, wordt de Noordelijke insteekhaven weer vrijgegeven.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer