Binnenland
Rhenen mag NPV subsidie weigeren

De gemeenteraad van Rhenen gaat het college van die plaats niet opdragen alsnog subsidie te verstrekken aan de plaatselijke afdeling van de Nederlandse Patiënten Vereniging (NPV) voor de scholing van vrijwilligers in de terminale thuiszorg.

Regioredactie
Een motie waarin het college daarom werd verzocht, kreeg dinsdag geen steun in de raad.

De Progressieve Combinatie Rhenen (PCR, 4 zetels), de PvdA (3), de VVD (3) en Rhenens Belang (1) waren tegen. Alleen de initiatiefnemers, SGP en CDA (samen 6 zetels), stemden voor.

VVD’er A. A. Bonnema zei de uitspraak van de bezwaarschriftencommissie van 28 september te willen respecteren. „We moeten nu geen noodreparatie uitvoeren. We moeten voorkomen dat we straks uitzondering op uitzondering moeten stapelen. U kunt beter proberen in een volgende collegeperiode de verordening zelf aan te pakken”, hield hij SGP’er W. G. Hulsman voor.

Ook PvdA-woordvoerster I. Holieraak benadrukte dat volgens haar fractie de zaak met de uitspraak van bezwaarschriftencommissie was gesloten. „We moeten de subsidieweigering nu niet op deze manier terugzetten op de agenda. Dat is niet zuiver, hoe begrijpelijk ook.”

Hulsman, die niet uitsloot dat de SGP in een volgende collegeperiode inderdaad zal voorstellen de verordening, waarmee de partij indertijd instemde, te wijzigen, richtte gisteren zijn pijlen vooral op de manier waarop het college en de bezwaarschriftencommissie deze verordening toepassen. „De NPV is een levensbeschouwelijke organisatie die geen levensbeschouwelijk werk doet. Ik raad u aan het verslag van de zitting van de bezwaarschriftencommissie te lezen. Dan zult u zien dat de vereniging in een hoek werd geduwd waarin zij niet hoort.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer