Economie
UMCG onderzoekt toepassing gezond eiwit

GRONINGEN (ANP) - Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) gaat samen met onder meer Friesland Foods onderzoek doen naar gezonde eiwitten.

Het doel is eiwitten te vinden die overgewicht en daarmee ook aandoeningen zoals hart- en vaatziekten voorkomen. Dat maakte Friesland Foods dinsdag bekend.

De eiwitten die onderzocht worden, zijn afkomstig uit melk en wei. Eerst wordt gekeken of ze kunnen bijdragen aan de gezondheid van mensen, in een volgend stadium of ze uit de melk en wei te halen zijn, eventueel gemodificeerd moeten worden en toepasbaar zijn in voedingsmiddelen. Dit kan zuivel zijn, maar bijvoorbeeld ook brood.

Het onderzoek gaat naar verwachting vier jaar duren. Dat de overgewicht bestrijdende eiwitten in voedsel worden verwerkt, kan nog wel vijf jaar duren. Friesland Foods verwacht geen doorbraak op het gebied van de bestrijding van obesitas. „Bewegen blijft nog altijd het belangrijkst als je af wilt vallen. Maar we kunnen er wel een rol in spelen en bovendien levert het onderzoek extra kennis op”, aldus een woordvoerder.

Het onderzoek wordt gedaan in samenwerking met Newtricious, Agrotechnology & Food Sciences Group Wageningen UR en Angteq BV.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer