Binnenland
Doorbraak in ontvoeringszaak-Melchers

AMSTERAM (ANP) - Politie en justitie hebben dinsdagmorgen rond 07.00 uur twee verdachten aangehouden die betrokken zouden zijn bij de ontvoering van Claudia Melchers. Bovendien werd duidelijk dat de 37-jarige miljonairsdochter is vastgehouden in een huisje op het bungalowpark Stroombroek van Landal Greenparks in het dorpje Braamt, vlakbij Doetinchem.

BRAAMT - Een buurtbewoner wordt dinsdag geinterviewd voor de achterzijde van bungalow 222 op vakantiepark Landal Stroombroek bij Braamt. Claudia Melchers is tijdens haar ontvoering vastgehouden in de bungalow in het dorpje vlakbij Doetinchem. - Foto ANP
BRAAMT - Een buurtbewoner wordt dinsdag geinterviewd voor de achterzijde van bungalow 222 op vakantiepark Landal Stroombroek bij Braamt. Claudia Melchers is tijdens haar ontvoering vastgehouden in de bungalow in het dorpje vlakbij Doetinchem. - Foto ANP
Over de arrestatie wil de politie in het belang van het onderzoek verder geen mededelingen doen, zo liet een woordvoerder weten. „We sluiten niet uit dat er meer arrestaties zullen volgen”.

Melchers werd gevangen gehouden in vakantiehuisje 222. De verblijfplaats werd vorige week al door politie ontdekt. Het zespersoons huisje ligt achterin het vakantiepark, aan de zijkant. De verblijfplaats was op 5 september voor drie weken verhuurd en volgens de buren zouden ’Zuid-Amerikaanse’ types het huisjes hebben bewoond, van wie eentje vloeiend Nederlands sprak.

De parkbezoekers zijn verbaasd over het gebeuren. „Niemand heeft de afgelopen weken iets vreemd gemerkt. Je bent op vakantie en dus ook iets minder alert”, verontschuldigde een vakantiegangster zich.

Claudia Melchers werd op 12 september door drie mannen ontvoerd uit haar huis in Amsterdam. De politie zette zestig rechercheurs op de zaak om haar te vinden. Na ruim 48 uur lieten de daders haar kort na middernacht in Arnhem vrij. Ze eisten 300 kilo cocaïne in ruil voor haar vrijlating. De politie en de familie zouden geen contact hebben gehad met de ontvoerders. Toch werd er in de media breed gespeculeerd over banden die vader Melchers zou hebben met drugshandel.

In NRC Handelsblad uitte Melchers dinsdag dan ook zware kritiek op het optreden van zowel politie als media ten tijde van de ontvoering. De politie boezemde hem op de avond van de ontvoering weinig vertrouwen in, zo liet hij weten. „En de media hebben ten onrechte gesuggereerd dat de familie Melchers betrokken is bij drugshandel”. De miljonair is van plan juridische stappen te ondernemen tegen het De Telegraaf en NOVA. „Maar ook de andere media die aan dit waanzinnige spel hebben meegedaan”

Op de avond van de ontvoering wilde Melchers naar eigen zeggen, zo snel mogelijk van zijn kasteel in Vorden afreizen naar Amsterdam. De politie gebood hem te wachten tot hij zou worden opgehaald. „Dat wachten duurde enkele uren. Daarna reden ze in zeer hoog tempo terug. Het was levensgevaarlijk en onnodig”. Hij beklaagde zich dinsdag in het dagblad ook over agenten die geen uniform droegen, maar sportieve burgerkleding. De politie liet dinsdagavond weten niet op de beschuldigingen in te gaan.

Hans Melchers loofde maandag nog een beloning van 1 miljoen dollar uit voor tips die zouden leiden tot aanhouding van de ontvoerders. In totaal ontving de politie tachtig tips over de zaak. Er verschenen verscheidene oproepen in de media, onder meer in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie toonde van de drie verdachten een beperkt signalement. Het zou gaan om twee Zuid-Amerikaanse mannen, van wie een een opvallend roze overhemd droeg, en een negroïde man.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer