Binnenland
CDA: Kabinetsbeleid werpt vruchten af

Het CDA vindt net als het kabinet dat het beleid van de afgelopen twee jaren zijn vruchten begint af te werpen. De economie trekt aan en de koopkracht stijgt weer. „We liggen op koers", constateerde CDA–fractievoorzitter Verhagen woensdag tijdens de algemene politieke beschouwingen, het Tweede–Kamerdebat over de kabinetsplannen voor volgend jaar.

ANP

Volgens Verhagen gaan de meeste mensen er in 2006 op vooruit en is er rekening gehouden met de kwetsbare groepen. Hij toonde zich vooral tevreden met de extra aandacht voor gezinnen. Bekend was al dat de christen–democraten de kinderkorting, een fiscale korting, willen verhogen met 90 euro. Ook wil Verhagen net als de PvdA burgers nog wel compenseren voor de hogere energieprijzen, die het gevolg zijn van de gestegen olieprijs.

Het CDA wil verder dat gemeenten voor elk geboren kind binnen hun grenzen 50 euro krijgen voor preventief jeugdbeleid, bijvoorbeeld informatiepakketten voor jonge ouders. Ook zou er 10 miljoen euro extra geïnvesteerd moeten worden in meer sportaccommodaties in en rond scholen.

Ondanks het schrappen van ruim 4 miljard euro aan overbodige regels tijdens deze kabinetsperiode wil het CDA dat het kabinet nog verder gaat. Verhagen gaf het kabinet woensdag een lijst met negentig voorbeelden van vergunningen, inspecties en controles die weg kunnen. „Waarom moet iemand die een roodwitte zonwering vervangt door een geelwitte zonwering hiervoor een nieuwe vergunning aanvragen", vroeg Verhagen. „Daar wordt een hard werkende ondernemer toch hoorndol van".

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer