Binnenland
VVD: Kabinet moet meer regels afschaffen

Het kabinet moet nog veel meer „afschuwelijke regels" voor bedrijven afschaffen dan het tot nog toe heeft gedaan. Dat is de belangrijkste boodschap van VVD-aanvoerder Van Aartsen bij de Miljoenennota 2006.

ANP

Het belangrijkste nieuws uit de begrotingsstukken is voor Van Aartsen dat de economische groei in Nederland toeneemt. „Nederland is weer aan het werk, de investeringsbereidheid neemt toe en de motor draait weer. Precies zoals het kabinet het zich had voorgenomen", aldus Van Aartsen.

Hij wil net als het CDA dat de burger op de een of andere manier gecompenseerd wordt als de energieprijzen blijven stijgen. Maar dat kan alleen als het kabinet ook daadwerkelijk meer inkomsten krijgt uit hogere aardgasbaten, meent Van Aartsen.

De VVD-aanvoerder wil pas woensdag bij de algemene politieke beschouwingen aangeven hoe de compensatie voor de burger er uit moet zien. Dat zou kunnen via een hogere kilometervergoeding voor werknemers of een accijnsverlaging op benzine.

Van Aartsen had voor minister Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties) nog één advies: besteed de komende tijd meer aandacht aan de Antillen, want daar gaat het niet goed.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer