Binnenland
Familie Melchers hult zich in stilzwijgen

De familie van de maandagavond ontvoerde Claudia Melchers doet „tot nader order” geen enkele mededeling over de zaak. Gewapende mannen zouden de dochter van multimiljonair Hans Melchers maandag rond 22.30 uur uit haar woning in Amsterdam hebben meegenomen.

AMSTERDAM - De ontvoerde Claudia Melchers op een door de politie vrijgegeven foto. Foto ANP
AMSTERDAM - De ontvoerde Claudia Melchers op een door de politie vrijgegeven foto. Foto ANP

De advocaat van Hans Melchers heeft vanochtend laten weten dat de familie zich vooralsnog in stilzwijgen hult.

De 37-jarige Claudia Melchers is spoorloos sinds zij maandagavond uit haar woning aan de Jan van Eijckstraat in Amsterdam-Zuid werd ontvoerd.

Agenten reageerden op een melding van een overval. Ter plaatse troffen ze in de woning een kennis van de bewoners aan en de twee jonge kinderen van de vrouw. De man zei dat hij door een aantal mannen was bedreigd en gekneveld. Een van de kinderen had hem kort voor de komst van de agenten bevrijd. De kinderen bleven ongedeerd. Of de man gewond raakte is niet bekend. Volgens een buurtbewoner gaat het om de bovenbuurman van Claudia Melchers.

De vader van de ontvoerde vrouw is eigenaar van Melchemie Holland, een groothandel in kunstmest, waterzuiveringsstoffen en andere chemicaliën. Hij staat met een geschat vermogen van 460 miljoen euro op de 36e plaats van de Quote 500-lijst met rijkste Nederlanders. De politie onderzoekt of de ontvoering van zijn dochter verband heeft met Melchers’ vermogen.

Een buurman van de ontvoerde vrouw wijst met de beschuldigende vinger naar het tijdschrift Quote. „Het blad werkt met die lijst dit soort dingen in de hand”, aldus de man. „Claudia heeft een cateringbedrijf. Daar verdien je tenslotte het grote geld ook niet mee.”

Buurtbewoners reageren geschokt op de ontvoering van de jonge vrouw, maar zijn nauwelijks verbaasd dat dit in hun chique straat gebeurt. „We zijn hier wel iets gewend. Als je in een buurt woont waar kapitaal zit, weet je dat daar ook vijanden op af kunnen komen.”

Ook de bridgewereld heeft geschokt gereageerd. Zowel Hans Melchers als zijn dochter is bekend in het circuit. „Iedereen kent Claudia, haar ontvoering is het gesprek van de avond”, aldus de manager van het nationale bridgeteam Toine van Hoof. Mede door forse investeringen door Hans Melchers kon de bridgesport in Nederland zich professionaliseren.

De politie in Amsterdam heeft sinds dinsdagavond negen tips binnengekregen over de ontvoering. Ze wilde woensdag niets zeggen over de inhoud ervan.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer