Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
25.000.000 bordjes maïspap

Regelmatig krijgen Bo en Dity Teerling de vraag of ze zendelingen in het buitenland zijn. „Nee dat zijn we niet”, reageren ze dan. Bo: „Wij leren mensen in Malawi om hun eigen voedsel op een duurzame manier te verbouwen. Wij helpen hen op weg naar economische zelfstandigheid.”

EMG Mediaproducties
Stichting Charity
Stichting Charity

Toen wij in 2012 voor het eerst voor een groep lokale chiefs stonden en onze plannen met Food For LiFe uit de doeken deden, vroegen ze aan ons: „En wanneer beginnen jullie te werken?” Onze reactie? „Wíj gaan niet werken, jullie moeten zélf aan de slag!”
Voorafgaand aan deze eerste meeting hadden we samen gebeden. Ook de chiefs begonnen hun vergadering met gebed. We verstonden hun woorden niet, maar hun houding konden we wel interpreteren: de leiders knielden vol eerbied en ontzag voor de Heere op de grond. De smeekbede om Zijn zegen over het project heeft Hij sindsdien keer op keer op keer verhoord.

Geen machines

We zijn dus geen zendelingen in de zin van “rondtrekkende predikanten”. Maar onze 7000 deelnemers en hun miljoenen maïskorrels verkondigen Gods machtige daden wel in woord en daad. We weten ons in alles gedragen door uw gebeden en gaven. Die geven ons moed en kracht om door te gaan. Ook nu het steeds moeilijker wordt.
Malawi kreunt en steunt onder golven van honger, armoede, ziektes en inflatie. Te midden van alle ellende zien wij echter ook Gods hand. Iedere dag opnieuw ervaren we dat Hij met dit kleine project een enorme verandering in de levens van onze deelnemers teweegbrengt.

„Iedere dag opnieuw ervaren we dat Hij met dit kleine project enorme veranderingen in levens teweegbrengt”

Gezegend

Vanaf vandaag komen onze directeuren in Malawi bij elkaar om te bespreken hoeveel deelnemers komend seizoen aan Food For LiFe kunnen meedoen. De belangstelling is groot, zó groot dat we ons afvragen welke mate van opschalen nog verstandig is. Het is niet zozeer een kwestie van organisatie, maar vooral van geld. Het bebouwen van één acre grond kost 250 euro. Mensen die voor het eerst starten, werken met zeven mensen samen op één acre. Voor elke nieuw deelnemer is dus minimaal 35 euro nodig.
Wat zou het geweldig zijn als wij de directeuren kunnen vertellen dat wij voldoende geld hebben ontvangen om niet met 7000, maar met 10.000 akkers te starten. Die brengen naar verwachting 3500 ton aan maiskorrels op: 25 miljoen bordjes maïspap.
Eind volgende maand kunnen deelnemers met het planten van zaden beginnen. De komende weken gaan ze aan de slag met het klaarmaken van hun akkers. Wilt u hen ondersteunen met giften en gebeden? Uit liefde voor hen en tot meerdere glorie van Zijn naam.

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Advertorial

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer