Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
Mest en groen mixen voor meer maïs

Nog twee maanden en dan moeten de deelnemers aan Food For LiFe Malawi hun maïszaden planten. Ze starten nu al met de voorbereidingen. Een van de belangrijkste taken is de productie van verrijkte compost. Moeilijk en zwaar werk. Maar ja, het vormt wel de basis van het landbouwsysteem. Bo Teerling heeft de afgelopen weken heel wat vragen over het hoe en wat binnengekregen.

EMG Mediaproducties
Stichting Charity
Stichting Charity

Er is heel veel verrijkte compost nodig, want iedere Malawische akker moet worden bestrooid met zeven zakken van elk 50 kilo. Als je dat vertaalt
naar alle deelnemers in heel Malawi is er behoefte aan ruim 2000 ton mest: bijna honderd vrachtwagens vol. Dierlijke mest vormt de basis van de compost. Het moet, met de hand (!), worden gemengd met natuurlijk groen.
Het mooie van de Malawische cultuur is dat er heel veel mensen bereid zijn om bij te springen. De 7000 deelnemende boeren hebben allemaal wel een paar mensen in hun netwerk die een handje willen helpen. De komende tijd gaan er dus duizenden en duizenden handen aan de slag om de verrijkte compost op tijd klaar te hebben. Als dat niet lukt, weten onze deelnemers maar al te goed dat zij na de zomer geen eten hebben. De binnenkomende vragen hadden niet alleen te maken met het mestproductieproces, maar ook met de financiële kant van het verhaal.
Men vroeg zich af hoe onze stichting, The Art of Charity, het voor elkaar wil krijgen om iedereen genoeg zaden te schenken.
De zorgen waren zo groot dat de angst mij om het hart sloeg. Geen geld om deze mensen te helpen betekent dat ze over enkele maanden geen
eten hebben om zichzelf en hun kinderen in leven te houden. Dat mag toch niet gebeuren?!
Gelukkig hebben wij de laatste maanden veel giften van u mogen ontvangen. Die vormen een mooi startkapitaal. Helaas is het bedrag bij lange na niet genoeg om alle deelnemers van alle materialen te voorzien. Daarom doen wij een dringend beroep op u om te kijken of u wat extra’s voor hen kunt betekenen. Dat hoeft niet per se zelf doneren te betekenen, u kunt misschien ook anderen vragen om te geven: uw kerk, bedrijven in de omgeving, familieleden.

„Wilt u ons deze keer extra helpen door te bidden, te geven of kerken, bedrijven en familieleden te laten geven?”

Warm hart

Aan de bezorgde berichtenstuurders in Malawi heb ik uitgelegd dat heel veel mensen in Nederland een warm hart hebben voor hun naasten in nood. Ik heb uitgesproken dat ik er alle vertrouwen in heb dat wij de middelen zullen ontvangen die nodig zijn om iedereen tijdig van de materialen en zaaizaden te voorzien. Wilt u uw mededogen betonen en ons helpen de deelnemers te voorzien van de juiste middelen?
Vanmorgen las ik in mijn Bijbel 2 Thessalonicenzen 3 vers 13: ,En u, broeders, word niet moe goed te doen.” Wilt u ons daar deze keer extra bij helpen door bidden, geven of laten geven?

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Advertorial

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer