In beeld
Domtoren bevrijd van steigers
De Domtoren in de Utrechtse binnenstad. De toren is na restauratie nu weer volledig zichtbaar. beeld ANP, RAMON VAN FLYMEN
De Domtoren in de Utrechtse binnenstad. De toren is na restauratie nu weer volledig zichtbaar. beeld ANP, RAMON VAN FLYMEN

Wie in de afgelopen maanden door de binnenstad van Utrecht liep en omhoog keek, kreeg hoop. De spits van de bijna 650 jaar oude Domtoren steekt sinds januari dit jaar weer frank en vrij de lucht in. Wie echter dichterbij kwam, zag tot zijn teleurstelling dat het grootste deel van de toren nog altijd stevig was ingepakt.

Vijf jaar lang was de trots van Utrecht vrijwel onzichtbaar. Dat betekent dat een hele generatie studenten een opleiding van vier jaar in Utrecht kon afronden zonder ooit aan de voet van de toren het glorieuze meesterwerk van de stad te kunnen bewonderen.

Maar het leed is geleden. De restauratie van de middeleeuwse Domtoren is voltooid. De toren is bevrijd van de beknellende steigers. Begin november hoopt koningin Máxima de voltooiing te markeren door het licht in de toren te ontsteken. De schoonheid van de stad van Voetius is in ere hersteld. Zie dat!

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer