Economie
Topman Zwitserse spoorwegen heeft ‘medelijden’ met reizigers DB

De topman van de Zwitserse nationale spoorwegen heeft „medelijden” met reizigers van Deutsche Bahn (DB) omdat die erg vaak te maken hebben met grote vertragingen en uitval van treinen op het Duitse spoor. Dat zei Vincent Ducrot van spoorbedrijf SBB in een interview met de krant Tagesspiegel. Ook voor het personeel van Deutsche Bahn heeft Ducrot sympathie in verband met de grote financiële problemen bij het Duitse staatsspoorbedrijf.

ANP

Zwitserland staat zelf juist bekend om zijn zeer punctueel rijdende treinen. Ducrot stelt dat sinds vorig jaar treinen uit Duitsland die met grote vertraging aankomen in het Zwitserse Basel worden gestopt om zo verstoringen van de dienstregeling in Zwitserland zelf te voorkomen. „Tot aan de grens is Deutsche Bahn verantwoordelijk. Daarna moet ik mijn klanten een goede service bieden.”

Volgens Ducrot heeft Duitsland een zeer complex spoorsysteem dat in slechte staat van onderhoud verkeert. Hij stelt dat er te lange tijd te weinig is gedaan aan modernisering van het Duitse spoor en dat de politiek daar onvoldoende bij betrokken is. „Dat eist vandaag zijn tol.”

Ook speelt volgens de Zwitser mee dat het Duitse spoor onvoldoende gedigitaliseerd is en dat de bedrijfsstructuur van Deutsche Bahn te verdeeld is, waardoor er te weinig onderling overleg is tussen verschillende onderdelen. De Duitse transportminister heeft al gezegd dat Deutsche Bahn snel orde op zaken moet stellen om de problemen aan te pakken.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer