Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
Duizenden zakken als teken van zegen

De afgelopen tijd hebben de twee accountants in dienst van Food For LiFe de deelnemende boeren in alle districten van Malawi bezocht. Dat betekende honderden kilometers reizen over gevaarlijke, soms bijna onbegaanbare wegen. Tijdens hun bezoek controleerden zij de boekhouding van de directeuren en het aantal zakken maïs dat hun boeren aan het project hebben afgestaan.

EMG Mediaproducties
Stichting Charity
Stichting Charity

Wie wil deelnemen aan Food For LiFe Malawi krijgt maïszaden, meststoffen en landbouwonderwijs gratis. In ruil daarvoor moet iedere boer één zak van zijn oogst aan de organisatie teruggeven. Dat inleveren is soms lastig, weet Bo Teerling. „Een gemiddeld gezin heeft twaalf zakken maïs per jaar nodig om te overleven. Door ons landbouwsysteem te volgen kunnen de gezinsleden tien tot vijftien zakken van hun akker halen. Eentje daarvan teruggeven is dus niet niks.

Komend seizoen, dat in december begint, mogen deelnemers die ons systeem goed hebben uitgevoerd en hun maïszak hebben afgestaan, opschalen naar drie of vier akkers, zodat ze dertig of veertig zakken kunnen oogsten. Dan is het eenvoudiger om drie of vier zakken terug te geven. Om die uitbreiding te kunnen realiseren hebben wij wel veel meer geld nodig om voor iedereen voldoende zaaizaden en meststoffen te kunnen inkopen. Daar komt bij dat de zaden schaars en dus duur zijn geworden doordat de Malawische munteenheid in waarde is gekelderd.

Onze twee accountants, Khumbo en Jonathan, zijn de afgelopen weken door Malawi getrokken om te controleren of de boekhouding van de verschillende districtsdirecteuren klopt en of de boeren hun ene zak maïs aan de organisatie hebben teruggeven. De twee hebben hun werkgebied onderling verdeeld. Khumbo richt zich vooral op het zuiden en Jonathan op het midden en noorden.

Hun rapporten zijn nog niet binnen, maar Jonathan stuurde recent wel een aantal foto´s van zijn bezoeken. Op het beeld rechtsonder is hij bij een opslagloods in Mzuzu, waar een deel van de teruggegeven oogst ligt opgeslagen. Regiodirecteur Brenda heeft haar zaken uitstekend voor elkaar. De foto´s maakten ons blij en dankbaar: de zegen van de Heere straalt ervan af. Onze verwondering is steeds weer groot: wat is onze God machtig!

„Het is de bedoeling dat 5000 boeren 15.000 akkers bewerken om 1.000.000 mensen per dag eten te kunnen geven”

Uitbreiding project

In november gaan we de ruim duizend zakken uit het district verkopen. Met dat geld, en met de opbrengst uit de andere vier districten, gaan we nieuwe zaaizaden kopen. Met het geld dat overblijft, aangevuld met de giften van u en van onze andere donateurs, willen we graag in december starten met de uitbreiding van het project. Het is de bedoeling dat dan 5000 boeren 15.000 akkers bewerken om uiteindelijk 1 miljoen mensen per dag eten te kunnen geven. Wilt hieraan meewerken door te blijven bidden en te blijven geven?”

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Advertorial

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer