Christenvervolging Nicaragua
Elf christelijke leiders opgepakt in Nicaragua

De politie in Nicaragua heeft elf rooms-katholieke geestelijken opgepakt en onder huisarrest geplaatst. De twaalfde persoon, een diaken, werd de dag na zijn arrestatie vrijgelaten.

Redactie kerk
Christenen in Nicaragua. beeld Open Doors
Christenen in Nicaragua. beeld Open Doors

Dat berichtte Christian Solidarity Worldwide (CSW) woensdag.  De arrestaties in het noorden van Nicaragua vonden de afgelopen weken plaats. De elf leiders worden vastgehouden in het seminarie van Onze-Lieve-Vrouw van Fátima in de hoofdstad Managua, dat door de politie wordt gebruikt als detentiecentrum voor geestelijken.

De detentie en arrestaties van religieuze leiders door de Nicaraguaanse regering zijn „onrechtmatig en gewetenloos”, stelt de oprichter van voorzitter van CSW Mervyn Thomas. Hij roept op tot de onmiddellijke en onvoorwaardelijke vrijlating van alle religieuze leiders en politieke gevangenen die de afgelopen maanden onschuldig zijn vastgehouden en gevangengezet.

Ook vraagt Thomas de internationale gemeenschap om in actie te komen. „Er moet meer worden gedaan om president Ortega, zijn vrouw en het regime ter verantwoording te roepen voor de verslechterende situatie van de mensenrechten in het land.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer