Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
Nederlandse Bijbelschool in Spanje laat mensen opbloeien

Ze werkten samen jaren in het onderwijs, leidden daarna een door henzelf opgerichte mbo-sportopleiding en toch bleven Hugo en Lisette Doornhof naar iets anders verlangen. „Wat steeds op ons hart drukte was het besef: we leven in een bijzondere tijd. De Heere Jezus kan elk moment terugkomen. En al weten we het precieze tijdstip niet, we moeten ons wel op Zijn komst voorbereiden. De behoefte om mensen daarbij te coachen werd steeds groter. We wilden hun graag meer vertellen over Gods Koninkrijk en hen helpen een godzalig leven te leiden en daarbij vast te houden aan het onderwijs dat God wil geven.”

EMG Mediaproducties
Stichting Yada Studies
Stichting Yada Studies

Ver van de bewoonde wereld
Dus verkochten de twee hun opleiding en gingen ze op zoek naar een geschikte plek om een Bijbelschool te starten. Lisette: „We zochten iets dat vrij ver van de bewoonde wereld lag, midden in de natuur. Als mensen uit hun normale setting komen, zijn ze namelijk wat kneedbaarder, wat ontvankelijker en staan ze meer open voor relaties met anderen en met God. In Nederland was zo’n terrein lastig te vinden; bovendien liggen de grondprijzen er hoog en zijn de regels streng.”

Palomera
Uiteindelijk vonden Lisette en Hugo via internet een terrein in… Zuid-Spanje, ongeveer 150 kilometer ten noordoosten van Granada. Ze vlogen er met enkele vrienden heen en probeerden te ervaren of „Gods Geest er kon waaien.” De kennismaking met het gebied en de mensen beviel zo goed dat ze de grond in 2019 kochten. Nu, zo’n vijf jaar later, is de woestenij van toen uitgegroeid tot een centrum waar mensen vanuit heel Europa naartoe komen om gevoed te worden vanuit Gods Woord. Palomera, duiventil, heet het. Lisette: „Het is een plek waar je aankomt, waar je opgebouwd en gevuld wordt, waarna je weer uitvliegt naar de plek waar je vandaan komt.”

Diverse doelgroep
Iedereen die „meer wil weten over God en over de vraag hoe hij of zij aan het Koninkrijk van God kan bouwen” is welkom, stellen Hugo en Lisette. Daarom is de groep mensen die op het terrein bivakkeert heel divers qua leeftijd en achtergrond: jongeren uit heel Europa, gezinnen uit Nederland, alleenstaanden van middelbare leeftijd en ga zo maar door. Centraal bij hun verblijf staan altijd de woorden uit Spreuken 3 vers 6: ”Ken Hem in al uw wegen, en Hij zal uw paden recht maken.”


Bijbelstudies
Het duo organiseert sportieve activiteiten voor de deelnemers, zoals hiken en klimmen, maar biedt ook coachinglessen en Bijbelstudies aan. „We bespreken bij de aanmelding met elke deelnemer wat hij of zij wil leren en wat de Heere belangrijk zou kunnen vinden in zijn/ haar leven.”

Praktisch onderwijs
Kernwoorden in het programma zijn: Bijbels, praktisch, dicht bij de natuur, rust. Lisette: „We lopen en sporten veel in de bergen, werken in de groentetuin, eten samen, doen boodschappen met elkaar, bestuderen Gods Woord. We geloven heel erg in praktisch onderwijs. Als je iemand coacht, moet je weten hoe hij of zij de dingen aanpakt, hoe hij denkt en doet. Pas dan, vanuit de relatie, kun je zijn hart raken.”

Klussen
Hugo en Lisette hebben ook regelmatig mensen uit de RD-achterban te gast. „Zo kwam er een poos geleden een gezin langs dat hier, vanuit hun kerkgenootschap, wilde komen klussen. Het onderwijs dat ze kregen, leek hun in eerste instantie bijzaak. Ze kregen echter een grote behoefte om Gods Woord te onderzoeken. Dát vinden we mooi om te zien. We verwijzen mensen heel graag naar de Bijbel. Het gezin is inmiddels zó door Gods werk getroffen dat het een eigen stukje land naast het onze heeft gekocht, zodat de gezinsleden hier meer tijd kunnen doorbrengen.”


Eigen camping
Overigens kunnen belangstellenden ook tijdens een vakantie sfeer proeven. Hugo en Lisette hebben namelijk ook een camping op het terrein. „Off grid, midden in de natuur, voorzien van zonnepanelen, heatpipes, het zuiverste water en diverse overnachtingsmogelijkheden.
De combinatie van rust in het nationaal park, de gemakken van moderne luxe en de Bijbelstudies en goede gesprekken maken een verblijf bij ons echt tot een unieke belevenis.”

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Advertorial

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer