BinnenlandAchterkrant
Vrijwilliger neemt werk mee naar huis

Flexibel, ijverig en betrokken; dat zijn de woorden die vrijwilliger Willie van Walsum-van Blankestijn (58) uit het Utrechtse Elst het beste omschrijven. Dit zegt Janita Henken-Florussen (32) uit Opheusden die bij dagactiviteitencentrum PLUKgeRUST in Achterberg werkt.

Nadine Peppinck
Willie van Walsum (m.) is vrijwilliger bij PLUKgeRUST in Achterberg. De bloemen worden overhandigd door twee bewoners van de woongroep: Jan van de Brink (52) en Hanny Roelofsen (61). beeld Herman Stöver
Willie van Walsum (m.) is vrijwilliger bij PLUKgeRUST in Achterberg. De bloemen worden overhandigd door twee bewoners van de woongroep: Jan van de Brink (52) en Hanny Roelofsen (61). beeld Herman Stöver

Van Walsum is de langst werkende vrijwilliger bij het activiteitencentrum dat onderdeel is van De Schutse. De instelling biedt woonzorg en dagbesteding aan mensen die een beperking hebben.

Van Walsum is momenteel actief in de Smaakmakerij, de groep die de lunch, soep en gebak klaarmaakt voor klanten in het theehuis van De Schutse. Van Walsum helpt met het maken van taarten en bakt brood. „Soms is het erg druk in het theehuis of er zijn grote bestellingen. De helpende handen van Willie zijn dan erg fijn”, vertelt Henken. „Willie is dan de eerste die haar hulp aanbiedt en zelfs thuis doorgaat met het bakken van bijvoorbeeld koekjes zodat we de bestelling alsnog op tijd afkrijgen.”

Van Walsum begon 17 jaar geleden als naaivrijwilligster bij De Schutse. Ze sprong op een natuurlijke manier steeds meer bij op de woongroep doordat De Schutse steeds groter werd. „De cliënten zijn dol op haar. Wanneer ze een keer niet kan komen, zijn ze teleurgesteld”, zegt Henken.

Van Walsum valt op hoewel ze niet nadrukkelijk op de voorgrond is. Ze is lief voor de bewoners en voelt aan wanneer iemand extra aandacht nodig heeft. „Ze wil ons altijd extra helpen. Ze is een rustige, stabiele kracht.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Achterkrant

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer