Binnenland
Schademeldingen door storm Poly blijven oplopen bij Interpolis

Het aantal meldingen van schade door zomerstorm Poly blijft oplopen bij verzekeraar Interpolis. Het aantal meldingen van particulieren lag rond het einde van de middag op zo’n 500, aldus de verzekeraar. Twee derde van de meldingen komt uit Noord-Holland. Het aantal meldingen in Friesland loopt op.

ANP

Eerder meldde Interpolis dat het veelal om schade aan woningen gaat. „Ook uit Zuid-Holland en Gelderland kwamen enkele tientallen meldingen binnen”, zei de verzekeraar.

„Het aantal schademeldingen van schade aan bedrijven en bij ondernemers in de agrarische sector lijkt vooralsnog mee te vallen. Dat betreft enkele tientallen”, zegt een woordvoerster van Interpolis.

Sinds woensdagochtend heeft Interpolis een calamiteitenteam opgetuigd om klanten te helpen bij de afhandeling van schade. Indien nodig wordt dit team opgeschaald, meldt de verzekeraar.

Verzekeraar a.s.r. meldde eerder ook al de eerste telefoontjes over schade te hebben binnengekregen. „A.s.r. neemt tot nu toe geen grote hoeveelheid schademeldingen waar door de weersomstandigheden”, zei een woordvoerster. „Het aantal inkomende oproepen door de storm is laag, een handvol, en er is nog geen sprake van grote schademeldingen.” De verzekeraar zei verder „goed voorbereid” te zijn op het aantal schademeldingen, onder meer met de bezetting aan de telefoon.

Op sociale media staan meldingen van de brandweer die uitrukt voor stormschade door omgevallen bomen en omgewaaide hekken en steigers, zoals in Hazerswoude-Rijndijk in Zuid-Holland. Poly is de tweede zware julistorm in Nederland in meer dan honderd jaar.

Op Twitter roepen diverse veiligheidsregio’s op niet meteen 112 te bellen voor stormschade. „Bel 112 alleen in noodgevallen”, zegt de Veiligheidsregio Kennemerland. Deze veiligheidsregio riep eerder in de ochtend ook al op tot het niet meteen bellen van de nationale alarmlijn, omdat deze dreigde overbelast te raken in die regio.

Als er geen spoed is, maar wel de brandweer ter plaatse nodig is, kunnen mensen 0900-0904 bellen.

In de komende dagen zullen er nog honderden meldingen van schades in en om huizen binnenkomen, verwacht MainPlus, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het organiseren van schadeherstel. „Het karakter van de schades is tot dusver redelijk divers”, zegt commercieel directeur Gerard van Engelenburg. „We krijgen momenteel vooral meldingen van vochtschade door inregening, losgewaaide zinken dakgoten, afgewaaide zonnepanelen en omgewaaide bomen op huizen.”

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer