Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
Nabestaanden bijstaan in een moeilijke tijd

Een begrafenis is een familieaangelegenheid en wij zijn dienstbaar om de nabestaanden bij te staan in een moeilijke tijd. Dat zegt Paul Dorst van Begrafenisverzorging Dorst in Stavenisse. „We zijn de familie tot steun, zonder onszelf op de voorgrond te plaatsen.”

EMG Mediaproducties
beeld Dorst Begrafenisverzorging
beeld Dorst Begrafenisverzorging

Het Zeeuwse familiebedrijf bestaat sinds 2009 en is in handen van vader Bert en zoon Paul Dorst. Met een team van medewerkers bieden ze een complete dienstverlening aan. Paul: „We voeren alles zo veel mogelijk in eigen beheer uit. Zo hebben we twee eigen rouwauto’s en een volgauto, verzorgen we zelf de opbaringen en het drukwerk en beschikken we over twee eigen rouwcentra in Sint-Annaland en Sint-Maartensdijk.”

Rouwkamers Reimerswaal

Verder heeft Begrafenisverzorging Dorst onlangs rouwkamers geopend in Kruiningen. Er zijn twee huiselijk ingerichte familiekamers. Als het voor een familie niet wenselijk is om een dierbare thuis op te baren kan er gebruik gemaakt worden van een familiekamer om zo in alle rust en op elk gewenst moment toe te leven naar het afscheid. Nabestaanden krijgen een eigen sleutel, zodat ze altijd naar hun dierbare toe kunnen. Ook is er een centrale ruimte, waar bezoekers plaats kunnen nemen en elkaar kunnen ontmoeten. En het is hier mogelijk om een kleinschalige condoleance te organiseren. Daarnaast is er een opbaarkamer, waar rouwbezoek op afspraak plaatsvindt. Deze ruimte kan ook door andere uitvaartondernemers gehuurd worden.

De onderneming verzorgt om principiële redenen alleen begrafenissen en verleent geen medewerking aan crematies. Daarbij richt ze zich met name op Tholen, Schouwen-Duiveland, Zuid-Beveland en omstreken, maar in overleg staan ze overal klaar.

Vaak willen familieleden helpen bij de laatste verzorging. Paul: „Daar geven wij ruimte voor. Al kunnen ze maar iets kleins doen, voor hén is dat belangrijk. Het is mooi om in een moeilijke periode iets voor hen te kunnen betekenen. Rondom een overlijden hebben wij veel contact met de nabestaanden. Zij geven ons vertrouwen en wij krijgen in korte tijd een hechte band met hen. Het is dankbaar werk.”

Contact

Begrafenisverzorging Dorst
Molenpad 4
4696 BP Stavenisse
0166-697438, 0113-260681, 0111-210002
info@dorstbegrafeniszorg.nl
www.dorstbegrafeniszorg.nl

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer