Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
Erdee Media Groep zoekt vormgevers

Het Reformatorisch Dagblad maakt een transitie door: van een papieren krant wordt het steeds meer een online dagblad.  Qua vormgeving van de krant vraagt dit een andere techniek dan voorheen. Om de digitale kanalen goed te kunnen bedienen is de afdeling Vormgeving van het Reformatorisch Dagblad op zoek naar nieuwe medewerkers.

EMG Mediaproducties
De afdeling Vormgeving van het Reformatorisch Dagblad zoekt nieuwe collega’s. 
De afdeling Vormgeving van het Reformatorisch Dagblad zoekt nieuwe collega’s. 

Erik van den Broek, hoofd Vormgeving: „Om onze producties online steeds beter uit de verf te laten komen zijn we op zoek naar een vormgever die gespecialiseerd is in infographics. We zoeken iemand die ingewikkelde informatie, zoals data, helder kan visualiseren op onze digitale kanalen. De onlineomgeving van het RD gaat zich sterker ontwikkelen. Daar willen wij graag bij aansluiten. De werkzaamheden in deze functie zijn vooral gericht op online publicaties, zoals grafieken, kaarten en animaties. Ook worden er varianten gemaakt die geschikt zijn voor de papieren krant. In deze functie moet je affiniteit hebben met nieuws en journalistiek. Ook is het belangrijk dat je onze achterban, de lezers van onze kanalen, kent. Verder denk je mee over de stijl en techniek waarmee wij onze onlineproducten realiseren. Het is belangrijk dat de eindresultaten goed tot zijn recht komen op de verschillende schermformaten, zoals desktop, iPad en telefoon of app. Het werken in de mediawereld vraagt om een zekere mate van flexibiliteit. Je hebt namelijk voortdurend met deadlines te maken. Wanneer je bekend bent met of je wilt verdiepen in programma’s voor webontwikkeling of grafische technieken is dat een pre. Ook een bepaalde mate van kennis van programmeertalen is welkom. Op onze beurt bieden wij voldoende ontwikkelingsmogelijkheden en geven we ruimte om deze vaardigheden via cursussen te leren.”

Mediamaker

De afdeling Vormgeving heeft ook plek voor een Mediamaker. „In deze functie zet je je in voor onze fotoredactie die alle foto-opdrachten uitzet bij onze eigen fotograaf of bij de vele freelance-fotografen in ons land”, vertelt Erik. „Ook coördineer je de aanvragen die vanuit de redactie binnenkomen in onze mailbox. Deze aanvragen worden uitgezet onder medevormgevers of worden extern ondergebracht. Samen met de redactie en onze advertentieafdeling stel je pagineringen samen die vervolgens operationeel worden gemaakt voor de vormgevers en de redactie. Je voert drukorders in bij de drukkerij en onderhoudt, indien nodig, tijdens de productie van de krant contact met de drukkerij. In deze functie ben je echt de spin in het web van het productieproces.”

Enthousiast geworden over één van deze vacatures? Kijk op www.werkenbijemg.nl en solliciteer direct. Wil je eerst meer weten of de sfeer op de redactie proeven? App of bel Erik (06 53385986) voor een koffieafspraak.

Erdee Media Groep
Laan van Westenenk 12
7336 AZ Apeldoorn

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer