Dit artikel is partnercontent.

partnercontent
Hoe je jouw visie verwezenlijkt in je droombaan

„Wie weet sta jij over 20 jaar op mijn plek!” Als je CEO dát in de introductieweek van je nieuwe baan tegen je zegt, weet je dat er ruimte is om groot te dromen. Ruimte om je visie te verwezenlijken. „Dat heb ik zelf ook gedaan”, vertelt Jaco Slingerland, CEO bij Visser & Visser.

EMG Mediaproducties
Visser & Visser
Visser & Visser

Bovenstaande woorden sprak Jaco vorige week tijdens de introductiebijeenkomst van nieuwe collega’s. Hij startte 27 jaar geleden als Assistent-Accountant bij Visser & Visser, van origine een accountants- en advieskantoor, en is sinds vorig jaar CEO. Als geen ander weet hij dat het best lastig is om onder woorden te brengen wat nu eigenlijk je visie is. Maar als je het eenmaal scherp hebt en er daadwerkelijk mee aan de slag kunt gaan, geeft dat je veel voldoening in je werk. Visser & Visser heeft daar als werkgever veel aandacht voor.

Gezegend met talent

Persoonlijke visie past bij de drijfveer die je hebt, vervolgt Jaco. „Een visie moet gefundeerd zijn op de waarden die je hebt. Vanuit die waarden wil je je werk doen. Dat betekent voor mij dat ik de talenten die ik heb gekregen, wil ontwikkelen en gebruiken om anderen te helpen. Zo hebben we bij Visser & Visser ook ons DNA geformuleerd: wij geloven dat ieder mens is gezegend met talenten. Die gebruiken we voor persoonlijke groei en ontwikkeling, maar ook anderen –collega’s en klanten– mogen daarin royaal delen. Wie bij ons werkt, ervaart dat dagelijks”, deelt Jaco.

Eerst waarden, dan visie

Vanuit die waarden is Visser & Visser aan de slag gegaan met het ontwikkelen van een visie. „Hoe kijken we naar de toekomst? Met die vraag zijn we serieus aan de slag gegaan”, vertelt Jaco. „Onze droom is om één organisatie te zijn die klanten begeleidt in bedrijfsvoering en ontwikkeling van organisatie en medewerkers. Begeleiden in bedrijfsvoering deden we altijd al. Werken aan de groei en ontwikkeling van de onderneming, de ondernemer en de medewerkers is nieuw. Dat past heel erg bij onze droom, onze visie. En dat niet alleen, klanten hebben er ook echt behoefte aan.”
Ondernemers en ondernemingen staan voortdurend voor het maken van keuzes. Daar zit voor veel ondernemers dé grootste uitdaging: niet kunnen kiezen. Jaco: „Wij helpen met het maken van keuzes. Door kritische vragen te stellen en tegelijk te inspireren met inzichten of innovaties. Maar dat niet alleen, ook bij de ontwikkeling van de ondernemer en medewerkers zien wij veel mogelijkheden.”
Visser & Visser lanceerde het Platform voor ondernemerschap, dat 1-op-1 op die behoefte aansluit. „Het geeft ons voldoening om klanten vanuit die basis vooruit te helpen”, geeft Jaco aan. „Want delen maakt rijk.”

Gedeelde visie verbindt

Als je visie zo duidelijk gericht is op groei en ontwikkeling, trek je mensen aan die zich daar ook door aangesproken voelen, merkt Jaco op. „Als vanzelf verzamel je mensen om je heen met dezelfde kijk. Zeker ook op andere plekken binnen de organisatie, bijvoorbeeld in functies die heel vakinhoudelijk of vaktechnisch zijn. Voor iedereen is het waardevol als je een bepaalde visie hebt en daar vorm aan kunt geven.”
Maar hoe ziet dat vormgeven er in de praktijk uit? „Wij werken vanuit vertrouwen en we geven ruimte aan elkaar”, geeft Jaco aan. „We helpen elkaar verder. Als jij graag wilt groeien en ontwikkelen, dan kan dat. Er is ruimte om te ondernemen. Als je ideeën of plannen hebt, kun je die aan het bestuur presenteren. Zo zijn bij ons talloze initiatieven uitgewerkt. Denk aan nieuwe vestigingen en zelfs aan nieuwe dochterondernemingen met eigen specialismen. Zolang het idee maar aansluit op onze drijfveer om samen relevant te zijn en te blijven. Dan is er heel veel mogelijk.”

Doen wat telt

Als werkgever vat Visser & Visser haar visie sinds kort samen met de belofte ”Doen wat telt”. „Voor iedereen betekent dat iets anders”, vertelt Jaco. „Je visie tot leven brengen, dat voelt voor mij bijvoorbeeld als ”doen wat telt”. Je dromen waarmaken en anderen daarmee helpen, dat doet ertoe. Voor mij is het heel belangrijk om daarin altijd met anderen op te trekken. De Vissers zijn vroeger samen begonnen en dat ”samen” zit nog altijd in ons DNA. Wij gaan nooit voor het ”ik”, maar altijd voor het totaalbelang. Natuurlijk gaat dat over collega’s onder elkaar, maar ook over de samenwerking met klanten. Daarin ben je ook nooit alleen. Klanten komen naar ons toe met een vraag en andersom komen wij proactief naar hen toe met inspiratie. Daarin zie je onze overtuiging dat delen rijk maakt heel duidelijk terug.”

Jouw visie bij Visser & Visser

Als je gericht bent op groei en ontwikkeling en houdt van de dynamiek van het ondernemerschap, dan liggen er veel kansen bij Visser & Visser. Niet alleen op het vlak van Accountancy & Advies, maar ook in Leiderschap & Ontwikkeling en Strategie & Organisatie. Jij krijgt het vertrouwen om je te ontwikkelen, de ruimte om te delen én de kans om te vernieuwen. Net zoals Jaco dat deed en doet. „Ik heb altijd ruimte gevoeld om te pionieren. Toen ik begon was ik jong, maar ik kreeg direct vertrouwen en ruimte bij Visser & Visser. Als zich dan een mooie kans voordoet, is het natuurlijk wel aan jou om die aan te grijpen. Alleen zo kun je je visie tot leven brengen.”

Ontdek meer op .

Dit artikel is partnercontent. De inhoud valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie van het Reformatorisch Dagblad.
Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl
Meer over
Advertorial

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer