Binnenland
Geen steun voor FVD-oproep De Jonge te vervangen als CdK Zeeland

Martin Bos, het enige fractielid van Forum voor Democratie (FVD) in de Zeeuwse Staten, heeft geen steun gekregen voor zijn oproep om commissaris van de Koning Hugo de Jonge te vervangen om zijn rol als minister van Volksgezondheid tijdens de coronacrisis. Alle andere fracties stemden tegen de motie die Bos hierover had ingediend.

ANP

De Jonge is sinds half september waarnemend commissaris van de Koning als opvolger van Han Polman. Hij liet weten zich gesterkt te voelen door het gebrek aan steun voor de FVD-motie. „Dit toont weer aan hoe respectvol we met elkaar omgaan in de Zeeuwse Staten. Er wordt gespeeld op de bal en niet op de man.”

Het was de eerste keer dat De Jonge een vergadering van de Provinciale Staten in Zeeland voorzat. Bij het begin van de vergadering liet De Jonge weten dat hij het werk prachtig vindt. Ook zei De Jonge dat hij in de gesprekken die hij tot dusver heeft gevoerd met onder anderen ambtenaren, Statenleden en andere bestuurders heeft gemerkt dat iedereen Zeeland op een „positieve manier voor het voetlicht wil brengen”.

RD.nl in uw mailbox?

Ontvang onze wekelijkse nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Hebt u een taalfout gezien? Mail naar redactie@rd.nl

Home

Krant

Media

Puzzels

Meer