Mierzoete pannenkoek met lange vingers
Een dubbeldikke pannenkoek met lange vingers, chocola, jam, snoep en slagroom. Of een lekkere hartige met satésaus, cashewnoten en ananas. Loopt het water je al in de mond? Hieronder enkele recepten voor nóg lekkerder pannenkoeken.
Basisrecept
Ingrediënten:
Drie eieren, 200 gram bloem, een snufje zout, ruim een kwart liter melk en olie of boter om in te bakken.
Bereidingswijze:
Klop de eieren los, doe de melk erbij, en voeg dan al roerende het meel toe. Klop alles goed door elkaar met een mixer of een garde. Door een beetje gesmolten boter door het beslag te mengen laat de pannenkoek beter los in de pan.
Verhit in een koekenpan wat olie of boter. Giet een beetje beslag in de pan, zo veel dat de bodem bedekt wordt. Wacht totdat de bovenkant bijna droog is, draai dan de pannenkoek om. Wacht tot ook de andere kant bruin is. Een deel van de melk kan worden vervangen door bier of koffie voor een extra lekkere smaak.
Speciaal
Ingrediënten:
Alles van het basisrecept, chocopasta, hagelslag, jam, een pak lange vingers, diverse snoepjes en kant-en-klare slagroom.
Bereidingswijze:
Bak de pannenkoeken volgens het basisrecept. Besmeer de pannenkoeken met jam, slagroom of chocopasta, stapel ze op en beleg de taart met snoepjes. Plak de lange vingers rondom de zijkant met wat chocopasta vast. Bestrooi de bovenkant met hagelslag en versier met snoep. Laat de taart in de ijskast een uurtje opstijven. Geef er een bol ijs bij.
Mediterrane pannenkoek
Ingrediënten:Alles van het basisrecept, 2 theelepels Italiaanse keukenkruiden, 10 gram margarine, 6 olijven zonder pit, 2 zongedroogde tomaatjes, 1 kleine courgette, 10 kerstomaatjes, 1 sjalot, 1 teentje knoflook, 1 eetlepel olie, 75 gram fetakaas, peper, zout en oregano.
Bereidingswijze:
Bak de pannenkoeken volgens het basisrecept en houd ze warm in de oven (75 graden). Snijd de olijven, de tomaatjes, de courgette, de sjalot en de knoflook. Bak de sjalot en de knoflook in de olie. Roerbak de gesneden courgette, tomaatjes en olijven. Verkruimel de fetakaas erover en breng het mengsel op smaak met peper en zout. Verdeel het over de pannenkoeken en rol ze op.
Bron: www.pannenkoekdag.nl.
Reacties (15)
margroet journalist | dinsdag 25 maart 2008 - 10:44 | ![]() |
aantal posts:2881 | mmm... Lekkr | |
B3VA is the best.. |
wkwk bezorger | dinsdag 25 maart 2008 - 11:14 | ![]() |
aantal posts:12 | eet smakelijk zeg !! brr k moet er niet aan denken |
munt bezorger | dinsdag 25 maart 2008 - 13:15 | ![]() |
aantal posts:47 | nou geef mij maar een gewone hor![]() |
boerinzoektboer redacteur | dinsdag 25 maart 2008 - 17:13 | ![]() |
aantal posts:389 | nou...kweet nie ofk dat ga make... | |
Liefde in het kwadraat, is mij meer waard! |
hillegonda journalist | dinsdag 25 maart 2008 - 19:37 | ![]() |
aantal posts:1565 | uhmm... dat hoef je my nie aan te biedn | |
sgat ik hou van je voor altijd!!! |
tsjetket bezorger | dinsdag 25 maart 2008 - 20:04 | ![]() |
aantal posts:44 | ahum het water in mijn mond de kots uit mijn mond zul je bedoelen weet je hoe vies dat is!!! |
Iam bezorger | dinsdag 25 maart 2008 - 20:14 | ![]() |
aantal posts:36 | klinkt ni verkeerd! tis dak al gegete heb, anders...![]() |
hellen correspondent | dinsdag 25 maart 2008 - 20:34 | ![]() |
aantal posts:103 | wat een zoete rommel zeg. |
hoi stagiair | dinsdag 25 maart 2008 - 21:00 | ![]() |
aantal posts:67 | ah lekker.. k zou hem nu al lusten!!! super chill zeg!!! |
butter stagiair | dinsdag 25 maart 2008 - 21:12 | ![]() |
aantal posts:70 | k vind een gewone lekkerder![]() |
ForLife journalist | maandag 1 juni 2009 - 17:28 | ![]() |
aantal posts:2239 |
hillegonda
journalist schreef op dinsdag 25 maart 2008 - 19:37 uhmm... dat hoef je my nie aan te biedn
|