Appelschotel
Ingrediėnten:
4 appels
4 grote uien
50 gram boter of margarine
500 gram rundergehakt
2 laurierblaadjes
2 ą 3 eetlepels ketjap manis
zout, peper
1 pakje instant aardappelpuree
+/- 2 eetlepels paneermeel
Bereidingswijze:
Pel en snipper de uien. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de ui ca. 5 minuten. Verhit intussen de rest van de boter in een braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de laurierblaadjes, de gefruite uit, ketjap, zout en peper toe en laat het mengsel zachtjes ca. 10 minuten pruttelen. Schil intussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in smalle partjes. Schep de appel door het gehaktmengsel en doe het geheel in een ovenschaal. Maak de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking en schep de puree in bergjes op het gehakt. Bestrooi het geheel met paneermeel.
Zet de appelschotel in het midden van een voorverwarmde oven (200°C) en laat hem in ca. 30 minuten door een door heet en goudbruin worden.
Eetsmakelijk!!
Mayke de Waal